Sivut

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Tee itse tomusokeria!

Erytritoli on kallista ja sen tomusokeriversio vieläkin kalliimpaa. Onneksi tomusokeria ei tarvita kovin usein, mutta joskus sillä on kiva koristella leivonnaisia ja tiettyihin leivonnaisiin sitä on pakko käyttää. Päähän pälkähti idea valmistaa sitä itse kiteisestä erytritolista tehosekoittimessa. Ei voisi homma käydä enää helpommin! Sokeri vain kulhoon ja nopea pyöräytys koneella ja valmista tuli. Muistutan laittamaan tehosekoittimen kannen kiinni ennen kuin laittaa koneen käyntiin, sillä voin vain kuvitella sitä sotkua mikä siitä syntyy. Toisaalta, ei monelta varmaan löytyisi sen jälkeen makeampaa kotia! How sweet! :D


Homma toimii yhtälailla tavallisella ja palmusokerilla, joten miksi ihmeessä ostaa enää tomusokeria? Sokerin joukkoon voi myös ennen blendaamista pistää mausteita ja jauhaa ne sokerin mukana, niin saa makusokeria. Mausteena voi käyttää muun muassa vaniljaa, kardemummaa, kanelia, kaakaota, sitrushedelmien kuoria tai kuivatuttuja marjoja ja hedelmiä. Uskoisin myös yrttien kuten mintun tai sitruunamelissan toimivan, mutta siinä tapauksessa kannattaa käyttää kuivattuja, jottei yrttien kosteus tee sokerista paakkuista.

2 kommenttia:

  1. Mietin ettäjos ohjeessa on 5dl tomua niun onko se sama jauhaa 5dl sokeria tomuksi vai miten kun en oo koskaan tota tehny?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tarvitset esimerkiksi 5dl tomusokeria, niin käyttäisin silloin kidesokeria hieman enemmän (esimerkiksi 6dl), sillä sokeri pakkautuu tiiviimmin, kun se on hienoa ja pölymäistä kuin jos se olisi karkeaa. :)

      Poista