Tässä kevyt, nopea ja raikas jälkiruoka tai herkku, joka
sopii lähes jokaiselle. Tein tätä ensimmäisen kerran jo useita vuosia sitten
opiskellessani, sillä paljon halvemmaksi ei ruoka enää mene, jos marjatkin on
poimittu itse tai saatu lahjoituksena.
Tähän voi käyttää oikeastaan, mitä vain marjoja tai
hedelmiä. Tärkeintä on, että ne ovat jäisiä. Nyt on hyvä aika tyhjentää
pakastimen pohjalle jääneet marjat ennen uutta satoa. Ihan kaikkein pilipalimmalla
tehosekoittimella ei tämä ehkä onnistu, muttei vaadi mitään
ammattilaiskonettakaan. Onnistuu myös yleiskoneella käyttäen leikkuuteriä.
Nestemäiset ja öljypitoiset mausteet kannattaa lisätä vasta valmiiseen
seokseen, sillä muuten sorbetista ei tule kuohkeaa.
KEVYT MARJASORBETTI
2dl pakastemarjoja
1 iso valkuainen
erytritolia maun mukaan (tai jotain muuta haluamaasi
makeutusta)
Laita jäiset marjat tehosekoittimeen ja jauha hienoksi.
Lisää valkuaiset ja erytritoli ja käytä konetta, kunnes seos kuohkeutuu ja
vaalenee hieman. Tarjoile välittömästi! Valmiin sorbetin voi maustaa vaikka
vaniljalla, kanelilla, kardemummalla, inkiväärillä tai neilikalla.
Lapset halusikin leipoa, tähän äitikin taitaa jaksaa taipua ;) - Elina
VastaaPoista