Sivut

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Kevyt marjasorbetti


Tässä kevyt, nopea ja raikas jälkiruoka tai herkku, joka sopii lähes jokaiselle. Tein tätä ensimmäisen kerran jo useita vuosia sitten opiskellessani, sillä paljon halvemmaksi ei ruoka enää mene, jos marjatkin on poimittu itse tai saatu lahjoituksena.
Tähän voi käyttää oikeastaan, mitä vain marjoja tai hedelmiä. Tärkeintä on, että ne ovat jäisiä. Nyt on hyvä aika tyhjentää pakastimen pohjalle jääneet marjat ennen uutta satoa. Ihan kaikkein pilipalimmalla tehosekoittimella ei tämä ehkä onnistu, muttei vaadi mitään ammattilaiskonettakaan. Onnistuu myös yleiskoneella käyttäen leikkuuteriä. Nestemäiset ja öljypitoiset mausteet kannattaa lisätä vasta valmiiseen seokseen, sillä muuten sorbetista ei tule kuohkeaa.
 
KEVYT MARJASORBETTI
2dl pakastemarjoja
1 iso valkuainen
erytritolia maun mukaan (tai jotain muuta haluamaasi makeutusta)

Laita jäiset marjat tehosekoittimeen ja jauha hienoksi. Lisää valkuaiset ja erytritoli ja käytä konetta, kunnes seos kuohkeutuu ja vaalenee hieman. Tarjoile välittömästi! Valmiin sorbetin voi maustaa vaikka vaniljalla, kanelilla, kardemummalla, inkiväärillä tai neilikalla.
 

1 kommentti:

  1. Lapset halusikin leipoa, tähän äitikin taitaa jaksaa taipua ;) - Elina

    VastaaPoista