Sivut

maanantai 9. maaliskuuta 2015

Broileri-rakuunawok


Tämä wokkiruoka syntyi lauantai-illalla hetken mielijohteesta. Rakastan rakuunaa ja jääkaapissa sattui olemaan broileria ja kasviksia. Fiiliksen mukaan heittelin pannuun mausteita. "Musta tuntuu" -periaate oli tällä kertaa todellinen riemuvoitto, sillä lopputuloksesta syntyi uusi suosikkiruokani. Onneksi kirjoitin tällä kertaa myös ylös mitä se sisältää, sillä tätä on tehty uudelleen useampi kerta.  Ei tämä ehkä varsinaisesti ole wokki, sillä lientä on wokkiruuaksi hieman liikaa, mutta olkoon tämä sitten vaikka curry tai mitä sen niin väliä, jos ruoka on hyvää! Jos et voi sietää kookosta, voi tilalle laittaa kermaa.
 
BROILERI-RAKUUNAWOK
450g broilerisuikaleita (naturel)
1 kesäkurpitsa
3 isoa porkkanaa
1-2rkl öljyä
1 rkl kuivattua meiramia
1rkl kuivattua rakuunaa
1-2tl valkosipulijauhetta
2tl inkiväärijauhetta
½tl jauhettua valkopippuria
suolaa maun mukaan
1dl kookosmaitoa
tilkka vettä
 
Pese kasvikset ja kuori ne halutessasi. Suikaloi kasvikset pitkittäin juustohöylällä. Kuumenna wokkipannu ja paista ensin broilerit siinä öljyssä. Mausta paistovaiheessa meiramilla, rakuunalla, valkosipulilla, inkiväärillä, valkopippurilla ja suolalla. Ota broilerit pois pannusta ja lisää pannuun lisää öljyä. Lisää kasvikset ja paista nopeasti. Tarvittaessa voit lisämaustaa niitä edellä mainituilla mausteilla. Kun kasvikset ovat hetken paistuneet, lisää broilerit takaisin pannuun yhdessä kookosmaidon kanssa. Lisää vielä hieman vettä ja kypsennä vielä hetki.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti