Tämä wokkiruoka syntyi lauantai-illalla hetken
mielijohteesta. Rakastan rakuunaa ja jääkaapissa sattui olemaan broileria ja
kasviksia. Fiiliksen mukaan heittelin pannuun mausteita. "Musta
tuntuu" -periaate oli tällä kertaa todellinen riemuvoitto, sillä lopputuloksesta
syntyi uusi suosikkiruokani. Onneksi kirjoitin tällä kertaa myös ylös mitä se
sisältää, sillä tätä on tehty uudelleen useampi kerta. Ei tämä ehkä varsinaisesti ole wokki, sillä
lientä on wokkiruuaksi hieman liikaa, mutta olkoon tämä sitten vaikka curry tai
mitä sen niin väliä, jos ruoka on hyvää! Jos et voi sietää kookosta, voi
tilalle laittaa kermaa.
BROILERI-RAKUUNAWOK
450g broilerisuikaleita (naturel)
1 kesäkurpitsa
3 isoa porkkanaa
1-2rkl öljyä
1 rkl kuivattua meiramia
1rkl kuivattua rakuunaa
1-2tl valkosipulijauhetta
2tl inkiväärijauhetta
½tl jauhettua valkopippuria
suolaa maun mukaan
1dl kookosmaitoa
tilkka vettä
Pese kasvikset ja kuori ne
halutessasi. Suikaloi kasvikset pitkittäin juustohöylällä. Kuumenna wokkipannu
ja paista ensin broilerit siinä öljyssä. Mausta paistovaiheessa meiramilla,
rakuunalla, valkosipulilla, inkiväärillä, valkopippurilla ja suolalla. Ota
broilerit pois pannusta ja lisää pannuun lisää öljyä. Lisää kasvikset ja paista
nopeasti. Tarvittaessa voit lisämaustaa niitä edellä mainituilla mausteilla.
Kun kasvikset ovat hetken paistuneet, lisää broilerit takaisin pannuun yhdessä
kookosmaidon kanssa. Lisää vielä hieman vettä ja kypsennä vielä hetki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti