Sivut

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Sinappinen rakuunabroileri

Rakuunan suurena ystävänä voisin lisätä sitä melkein mihin vaan. Rakuuna sopii erinomaisesti kasviksiin sekä kalan ja broilerin mausteeksi. Rakuunabroileria olenkin tehnyt jo aiemmin. Tässä erona on ruuan maustaminen sinapilla.

Käytän yleensä perinteistä Dijon-sinappia, koska siinä ei ole lainkaan lisättyä sokeria. Tähän ruokaan käytin rakeista versiota, joka sisältää kokonaisia sinapin siemeniä. Sen maku on hieman sileää sisartaan miedompi ja se näyttää valmiissa ruuassa hauskalta. Sinappi tuo sopivasti happamuutta ja lisämakua ruokaan. Kermalla ja maidolla pyöristettynä siitä saa juhlaruokaa!


SINAPPINEN RAKUUNABROILERI
2rkl öljyä
400g broileria paloina
½-1tl suolaa
½tl mustapippuria
2rkl rakuunaa
2rkl Dijon-sinappia (rakeinen versio)
1,5dl soijamaitoa
3rkl kookoskermaa
1 kesäkurpitsa kuutioituna
2 porkkanaa pilkottuna
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulin kynsi silputtuna
Kuumenna 1rkl öljyä pannussa ja paista broilerin paloja, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota broilerit pois pannulta ja kuumenna loppu öljy. Lisää kasvikset pannuun ja paista niitä, kunnes saavat hieman väriä. Lisää broilerit takaisin pannuun yhdessä rakuunan, sinapin, soijamaidon ja kookoskerman kanssa. Kuumenna ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti