Sivut

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Punajuuri-porkkanavuoka

 
Olin viikonloppuna vanhemmillani syömässä ja tarjolla oli makaronilaatikkoa. Koska en itse sitä syö (vehnää ja maitoa), tehdään minulle aina oma ruoka. Se voi olla jotain aivan eri tyyppistä kuin mitä muu perhe syö, mutta se ei ole koskaan minua haitannut. Tällä kertaa inspiraatio ruokaan lähti puhtaasti siitä mitä raaka-aineita kaapissa oli. Pidän kovasti punajuuresta, punajuurikeittokin on todella hyvää! Tällä kertaa antauduin kuitenkin fiiliksen vietäväksi ja tein juureslaatikon. Ulkonäöltään se ei ole mikään kaunotar, mutta maku oli kyllä kohdallaan!
PUNAJUURI-PORKKANAVUOKA
2 isoa porkkanaa
6 punajuurta
1 sipuli
1 rkl raastettua piparjuurta
suolaa maun mukaan
yrttejä maun mukaan (itse laitoin meiramia, rakuunaa, timjamia ja persiljaa)
2 munaa
2dl soijamaitoa
½dl kookosmaitopurkin pinnalle erottunutta kookoskermaa
valkosipulijauhetta ja mustapippuria maun mukaan
 
Raasta porkkana ja punajuuri karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella. Silppua sipuli hienoksi. Sekoita juurekset, sipuli ja piparjuuri sekaisin ja mausta suolalla ja yrteillä. Kaada seos uunivuokaan. Sekoita munat, soijamaito ja kookoskerma sekaisin ja mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulijauheella ja yrteillä. Kaada munamaito juuresseoksen päälle ja paista uunissa 200C noin 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti