Sivut

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Itse tehty wienernougat

Wienernougat kuuluu ehdottomasti suosikkeihini, samoin muut pehmeät nougatit. Ne on myös isäni suurta herkkua. Nopea vilkaisu Googlella kertoo, että suurin osa valmistaa sitä itse käyttäen valmista nougatmassaa, mikä on erittäin käyttökelpoinen ja nopea tapa, mutta toisinaan minulle tulee olo, että haluaa tehdä kaiken alusta alkaen itse siitäkin huolimatta, että se olisi työläämpää. Lopputulos tuntuu siten palkitsevammalta.
Hieman työlästähän manteleiden jauhaminen on, koska jauhe pakkautuu helposti tehosekoittimen reunoille ja sitä joutuu kaapimaan lastalla pohjalle useamman kertaa, mutta kun mantelit viimein alkavat luovuttaa öljyään ja seoksesta alkaa muodostua tahnaa, on aivan voittajafiilis!
Ai niin, ja kriittinen makutuomari olisi syönyt vaikka koko annoksen itse :)
WIENERNOUGAT
 
vajaa 2dl mantelilastuja
pienen pieni ripaus suolaa
20 tippaa vaniljasteviaa
1,5rkl erytritolia, mieluiten tomusokerina
3-4tl kaakaojauhetta

Paahda halutessasi mantelilastut kevyesti kuivalla pannulla. Jauha 1,5dl niistä tehosekoittimessa täysin hienoksi, mieluiten tahnaksi, jos suinkin pystyt. Sulata kaakaovoi kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää se jauhettujen manteleiden joukkoon yhdessä suolan, stevian, vaniljajauheen ja erytritolin kanssa. Blendaa sileäksi ja lisää joukkoon kaakaojauhe. Sekoita aineet sekaisin. Lisää lopuksi joukkoon loput mantelilastut ja sekoita esimerkiksi lusikalla sekaisin niin, että mantelilastut säilyvät ehjinä. Kaada suklaaseos matalaan pieneen kelmutettuun astiaan ja jäähdytä jääkaapissa kunnes kovettuu. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi ja tarjoile. Säilytys jääkaapissa.


2 kommenttia: