Sivut

tiistai 20. lokakuuta 2015

BBQ-kebab (viljaton, gluteeniton, munaton, maidoton, vähähiilihydraattinen, paleo)


Tämä ohje on luonnosten kätköistä ja päivämäärän mukaan tehty jo viime tammikuussa. Hyvä kai se on välillä sinnekin kajota, laskiaispullat kun eivät ehkä ole kovin ajankotaisia :) Tässä siis naudanlihakebabia BBQ-mausteilla maustettuna. Sopii erinomaisesti kylmeneviin päiviin ja pimeneviin iltoihin! Jos pidät kebabista, niin kannattaa katsoa myös broilerikebabin ohje, joka on mielestäni vielä parempaa! :)

BBQ-KEBAB NAUDANLIHASTA
2-2½kg naudan jauhelihaa
1rkl suolaa
1½tl mustapippuria
2tl valkosipulijauhetta
1½tl maustepippuria
2rkl savupaprikajauhetta
1rkl timjamia
1½rkl sipulijauhetta
1tl chilihiutaleita
Helpoin tapa valmistaa kebab on tehdä se yleiskoneessa. Laita koneeseen taikinakoukku. Lisää jauheliha ja mausteet ja anna koneen käydä 15 minuuttia. Muotoile valmiista taikinasta folion päälle pötkö. Yritä saada taikina niin tiiviiksi kuin mahdollista. Sulje tiukaksi paketiksi ja tee hammastikulla paettiin reikiä, josta mahdollinen lihasta irtoava neste pääsee pois. Aseta foliopaketit ritilälle pistelty puoli alaspäin ja alle uunipannu, johon mahdollinen neste valuu. Kypsennä uunissa 100C  4h. Anna jäähtyä ja höylää ja leikkaa terävällä veitsellä kebabrullasta ohuita suikaleita. Kebabin voi tarjottaessa kuumentaa joko pienessä tilkassa vettä tai kanalientä tai vaihtoehtoisesti paistaa pannussa öljyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti