Tutustuin myskikurpitsaan joitakin vuosia sitten ja ihastuin
heti sen pehmeään, maukkaaseen ja hieman voiseen ja makeaan makuun. Se on
erittäin monikäyttöistä, kuten olen aiemmin jo kertonut ja se sopii lempeän
makunsa ansiosta niin suolaiseen, kuin makeaan ruokaan. Suolaisissa ruoissa
siihen sopii hyvin muun muassa mustapippuri ja chili ja lähempänä joulua sen
voi suolan ohella maustaa vielä esimerkiksi kanelilla ja neilikalla, herkkua!
Makeissa jälkiruoissa ja leivonnaisissa siihen sopii todella hyvin kookos ja
piparkakkumauste. Myös vanilja sopii todella hyvin, olenhan minä valmistanut
myös vaniljavanukkaalla täytetyn kurpitsan, joka oli myös todella hyvää!
Tämä keitto on ehkä helpoin ja yksinkertaisin mitä tiedän,
mutta niin hyvää ja maukasta, että sitä voisi syödä vaikka joka päivä viikkoja
putkeen! Loraus kermaa tai kookosmaitoa
tuo vielä lisää täyteläisyyttä keittoon, mutta minä söin sen ilman sitä.
HELPPO JA NOPEA MAIDOTON
JA GLUTEENITON KURPITSASOSEKEITTO
(2-3 annosta)
noin ½ litraa
myskikurpitsan paloja
1 iso porkkana
paloina
suolaa
vettä
(vähän chiliä)
mustapippuria
persiljaa koristeluun
Kuori myskikurpitsasta noin puolet (koosta riippuen) ja
porkkana ja kuutioi ne. Laita kasviskuutiot kattilaan ja vettä niin, että
kuutiot peittyvät ja lisää suolaa, mustapippuria ja halutessani chiliä. Älä
peitä kuitenkaan kurpitsan hienoa makua mausteilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti