Sivut

keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Kurpitsasosekeitto (gluteeniton, viljaton, munaton, maidoton, vähähiilihydraattinen, sokeriton, vegaaninen, paleo)


Tutustuin myskikurpitsaan joitakin vuosia sitten ja ihastuin heti sen pehmeään, maukkaaseen ja hieman voiseen ja makeaan makuun. Se on erittäin monikäyttöistä, kuten olen aiemmin jo kertonut ja se sopii lempeän makunsa ansiosta niin suolaiseen, kuin makeaan ruokaan. Suolaisissa ruoissa siihen sopii hyvin muun muassa mustapippuri ja chili ja lähempänä joulua sen voi suolan ohella maustaa vielä esimerkiksi kanelilla ja neilikalla, herkkua! Makeissa jälkiruoissa ja leivonnaisissa siihen sopii todella hyvin kookos ja piparkakkumauste. Myös vanilja sopii todella hyvin, olenhan minä valmistanut myös vaniljavanukkaalla täytetyn kurpitsan, joka oli myös todella hyvää!

Tämä keitto on ehkä helpoin ja yksinkertaisin mitä tiedän, mutta niin hyvää ja maukasta, että sitä voisi syödä vaikka joka päivä viikkoja putkeen!  Loraus kermaa tai kookosmaitoa tuo vielä lisää täyteläisyyttä keittoon, mutta minä söin sen ilman sitä.
HELPPO JA NOPEA MAIDOTON JA GLUTEENITON KURPITSASOSEKEITTO
(2-3 annosta)
noin ½ litraa myskikurpitsan paloja
1 iso porkkana paloina
suolaa
vettä
(vähän chiliä)
mustapippuria
persiljaa koristeluun
Kuori myskikurpitsasta noin puolet (koosta riippuen) ja porkkana ja kuutioi ne. Laita kasviskuutiot kattilaan ja vettä niin, että kuutiot peittyvät ja lisää suolaa, mustapippuria ja halutessani chiliä. Älä peitä kuitenkaan kurpitsan hienoa makua mausteilla.
Keitä pehmeiksi ja soseuta. Tarkista maku ja viimeistele persiljalla. Jos haluat keitosta täyteläisempää (hyvää jo sellaisenaan!) niin voit korvata osan vedestä esimerkiksi kasvimaidolla tai -kermalla. Kookosmaito sopii hyvin myskikurpitsan ja chilin kanssa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti