Vaikka en juuri maitotuotteita käytä, niin minulla sattui
kuitenkin olemaan kaapissa ties kuinka vanha pussi maustamatonta
heraproteiinijauhetta. Ja sitten ei muuta kuin leipomaan. Tai ei oikeastaan
leipomaankaan, sillä nämä maapähkinävoiproteiinipatukat valmistuvat helposti
käden käänteessä ilman uunia. Lopputulos yllätti niin tekijän kuin
maistelijatkin, sillä nämä kävisivät karkin korvikkeena täydellisesti! Kun nämä
kuorruttaisi suklaalla, niin on melkein kuin Snickersiä söisi :)
Valmistusvaiheessa kannattaa psylliumia lisätä vähitellen, sillä sen määrä riippuu muun muassa maapähkinävoin koostumuksesta. Lisää psylliumia vähitellen ja sekoita massan joukkoon, kunnes koostumus on kiinteää ja kovaa. Parhaiten taikinan käsittely käy käsin sekoittamalla, sillä taikina on kuin muovailuvahaa eli paksua ja kovaa.
Valmistusvaiheessa kannattaa psylliumia lisätä vähitellen, sillä sen määrä riippuu muun muassa maapähkinävoin koostumuksesta. Lisää psylliumia vähitellen ja sekoita massan joukkoon, kunnes koostumus on kiinteää ja kovaa. Parhaiten taikinan käsittely käy käsin sekoittamalla, sillä taikina on kuin muovailuvahaa eli paksua ja kovaa.
ITSE TEHDYT
HERKULLISET MAAPÄHKINÄ-TOFFEEPROTEIINIPATUKAT
(noin 8-10kpl)
3rkl maapähkinävoita
(sokeritonta)
50 tippaa
toffeesteviaa
4rkl haluamaasi
maitoa
2dl maustamatonta
heraproteiinia
2rkl erytritolia
tomusokerina
2,5rkl psylliumia
1,5rkl kookosjauhoja
½tl vaniljajauhetta
0,25tl suolaa
Notkista maapähkinävoi maidolla ja lisää joukkoon stevia.
Lisää loput aineet joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikina on paksua ja
sitkeää, vaatii hieman voimia. Jos taikina tuntuu kuitenkin liian kuivalta, niin lisää hieman maitoa. Jos se on liian löysää, lisää proteiinijauhetta. Muotoile taikinasta vajaan sentin paksuinen levy
leivinpaperille ja leikkaa se haluamasi kokoisiksi patukoiksi. Laita levy
tarvittaessa jääkaappiin jäähtymään ennen patukoiden leikkausta. Säilytä
patukoita jääkaapissa.
Kauankohan tällaisia voi säilyttää jääkaapissa, jos niissä on jotain "maitoa" ? Olettaen , ettei niitä syö kerralla...? ;)
VastaaPoistaUskoisin, että nyt ainakin muutaman päivän säilyy :) Tarvittaessa voit vaikka pakastaa ne ja ottaa sieltä tarpeen tullen.
PoistaAlkoi kiinnostamaan idea tästä, koska kaapissa on ällömakeaa vaniljaproteiinijauhetta jota ei voi vetää koska se makeus.
VastaaPoistaMyös maapähkinävoita löytyy hetken mielijohteesta ostettuna, mutta ei oikein ole tullut vastaan mitään mihin se kävisi niin, että makuhermotkin tykkäisi.
Nämä yhdistämällä voisi saada ihan kivan setin aikaiseksi, jos tuo vaniljajauheen makeus taittuisi pähkinävoilla, mutta kuitenkin jättäisi sen verran makua jotta makeat voisi jättää reseptistä pois. Elikkäs psylliumilla ja suolalla vain näistä menisin mainittujen lisäksi, ja tietysti maidolla.
Joo juuriittää niin. Voin olla että onnistuu jopa pelkällä maapähkinävoilla ja proteiinijauheella ja sitoo sen sitten psylliumilla ja/tai kookosjauhoilla. Riippuu paljon maapähkinävoin koostumuksesta. Huom. Parhaiten tämä toimii heraproteiinilla, esim. riisiproteiini toimii eri tavalla. 😊
Poista