Sivut

maanantai 5. lokakuuta 2015

Maapähkinävoi-toffeeproteiinipatukat (munaton, viljaton, gluteeniton, sokeriton, vhh)


Vaikka en juuri maitotuotteita käytä, niin minulla sattui kuitenkin olemaan kaapissa ties kuinka vanha pussi maustamatonta heraproteiinijauhetta. Ja sitten ei muuta kuin leipomaan. Tai ei oikeastaan leipomaankaan, sillä nämä maapähkinävoiproteiinipatukat valmistuvat helposti käden käänteessä ilman uunia. Lopputulos yllätti niin tekijän kuin maistelijatkin, sillä nämä kävisivät karkin korvikkeena täydellisesti! Kun nämä kuorruttaisi suklaalla, niin on melkein kuin Snickersiä söisi :)

Valmistusvaiheessa kannattaa psylliumia lisätä vähitellen, sillä sen määrä riippuu muun muassa maapähkinävoin koostumuksesta. Lisää psylliumia vähitellen ja sekoita massan joukkoon, kunnes koostumus on kiinteää ja kovaa. Parhaiten taikinan käsittely käy käsin sekoittamalla, sillä taikina on kuin muovailuvahaa eli paksua ja kovaa.

ITSE TEHDYT HERKULLISET MAAPÄHKINÄ-TOFFEEPROTEIINIPATUKAT
(noin 8-10kpl)
3rkl maapähkinävoita (sokeritonta)
50 tippaa toffeesteviaa
4rkl haluamaasi maitoa
2dl maustamatonta heraproteiinia
2rkl erytritolia tomusokerina
2,5rkl psylliumia
0,25tl suolaa
Notkista maapähkinävoi maidolla ja lisää joukkoon stevia. Lisää loput aineet joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikina on paksua ja sitkeää, vaatii hieman voimia. Jos taikina tuntuu kuitenkin liian kuivalta, niin lisää hieman maitoa. Jos se on liian löysää, lisää proteiinijauhetta. Muotoile taikinasta vajaan sentin paksuinen levy leivinpaperille ja leikkaa se haluamasi kokoisiksi patukoiksi. Laita levy tarvittaessa jääkaappiin jäähtymään ennen patukoiden leikkausta. Säilytä patukoita jääkaapissa.










4 kommenttia:

  1. Kauankohan tällaisia voi säilyttää jääkaapissa, jos niissä on jotain "maitoa" ? Olettaen , ettei niitä syö kerralla...? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että nyt ainakin muutaman päivän säilyy :) Tarvittaessa voit vaikka pakastaa ne ja ottaa sieltä tarpeen tullen.

      Poista
  2. Alkoi kiinnostamaan idea tästä, koska kaapissa on ällömakeaa vaniljaproteiinijauhetta jota ei voi vetää koska se makeus.
    Myös maapähkinävoita löytyy hetken mielijohteesta ostettuna, mutta ei oikein ole tullut vastaan mitään mihin se kävisi niin, että makuhermotkin tykkäisi.
    Nämä yhdistämällä voisi saada ihan kivan setin aikaiseksi, jos tuo vaniljajauheen makeus taittuisi pähkinävoilla, mutta kuitenkin jättäisi sen verran makua jotta makeat voisi jättää reseptistä pois. Elikkäs psylliumilla ja suolalla vain näistä menisin mainittujen lisäksi, ja tietysti maidolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo juuriittää niin. Voin olla että onnistuu jopa pelkällä maapähkinävoilla ja proteiinijauheella ja sitoo sen sitten psylliumilla ja/tai kookosjauhoilla. Riippuu paljon maapähkinävoin koostumuksesta. Huom. Parhaiten tämä toimii heraproteiinilla, esim. riisiproteiini toimii eri tavalla. 😊

      Poista