Eipä taida almanakasta löytyä enää päivää, jollei ei olisi
nimetty jotain erityismerkitystä. Tänään on vuorossa valtakunnallinen
korvapuustipäivä. Blogista löytyykin jo ohje viljattomille, maidottomille,sokerittomille ja hiivattomille korvapuusteille, joten ajattelin keksiä jotain
muuta päivän teemaan liittyen, mielellään jotain helppoa, nopeaa ja tietenkin
herkullista. Eli se on sitten korvapuustismoothien vuoro.
Käytin smoothien pohjana kypsennettyä kurpitsaa ja avokadoa,
joten se sopii myös niille, jotka eivät voi käyttää manteleita, pähkinöitä tai
siemeniä. Ne antavat smoothielle kermaisen ja kuohkean rakenteen ja täyteläisen
maun. Kurpitsassa (erityisesti myskikurpitsassa) on myös luontainen pieni
makeus ja jollain lailla se tuo mieleeni juurikin kanelipullan.
Korvapuustimaista makua korostettiin tietenkin kanelilla ja kardemummalla ja
lisäsin joukkoon vielä hieman vaniljajauhetta.
Makeutin smoothien muutamalla taatelilla ja parilla tipalla
toffeen makuista steviaa, jotka mielestäni viimeistelevät smoothien tuomalla juomaan
korvapuustissa maistuvan voissa uunin kuumuudessa karamellisoituneen sokerin. Voit
toki käyttää makeutukseen vain jompaakumpaa tai esimerkiksi kookossiirappia
riippuen mikä on ruokavaliosi. Tämä sopii mainiosti myös terveellisemmäksi
jälkiruoaksi. Pienenä vinkkinä, että jos haluat smoothiesta
proteiinipitoisemman, voit lisätä joukkoon 1-2 raakaa kananmunan valkuaista.
Hyvää korvapuustipäivää kaikille!
KORVAPUUSTISMOOTHIE
(1 annos)
noin 1dl kypsää
kurpitsaa
½ pieni avokado
2,5dl haluamaasi
kasvimaitoa (tai tavallista maitoa)
3 taatelia ja 5
tippaa toffeesteviaa tai jompaakumpaa maun mukaan riippuen ruokavaliosta, lue
johdanto!
½tl kardemummaa
0,75tl
ceyloninkanelia
ripaus suolaa
ripaus
vaniljajauhetta
Kiva idea! Minä ajattelin tehdä ihan perinteisiä korvapuusteja, gluteenittomista jauhoista tosin. :)
VastaaPoista:D Mä olin laiska enkä jaksanut! Ehkä voisit lähettää pari puustia tännekin ;)
PoistaTein ja oli ihan tajuttoman hyvää kylmänä :)
VastaaPoistaKiitos! Tehosekoittimet tuppaavat lämmittämään smoothiet valmistuksen aikana, joten ne ovat yleensä parempia jäähdytyksen jälkeen. Vaihtoehtoisesti voi lisätä nesteen jääpaloina, jos on riittävän tehokas vempain.
PoistaMainio blogi ja älyttömän hyviä ohjeita! mutta miinusta siitä että sivu ei ihan toimi kunnolla, tiedä sitten minkä mahtaapi olla syynä. plus minua itseäni häiritsee ja huvittaa se että on sata samanlaista kuvaa samasta asiasta, ihan yksikin kuva riittäisi varmasti. mutta jokatapauksessa hyviä reseptejä.
VastaaPoistaKiitos hyvästä palautteesta! Hienoa, jos olet pitänyt ohjeistani! :) Millä lailla sivu toimii huonosti? Laita vaikka sähköpostilla :)
PoistaItse olen ihan pienestä asti ollut hyvin innostunut valokuvaamisesta ja kameroista ja kuvien ottaminen ja niiden onnistuminen on ollut todella tärkeää alusta asti. Välillä olen joidenkin mielestä liiankin kriittinen ja tarkka väreistä, valoista, muodoista, taustasta yms. ja kiinnitän huomioita sellaisiinkin pikku asioihin, joihin monet muut eivät kiinnitä mitään huomiota. Itse tykkään kovasti katsella kuvia ja henkilökohtaisesti harmittaa ne monet ruokablogit (ja miksei muutkin blogit), joissa jutun kohteesta ei ole kuin yksi tai kaksi hassua kuvaa. Haluan itse näyttää lopputuloksen mahdollisimman monelta kantilta ja olen saanut myös paljon siitä kiitosta. Haluan blogini olevan itseni näköinen, minunhan se on :)