Sivut

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Valkosipuli-rosmariini suolakeksit (gluteeniton, viljaton, sokeriton, maidoton, paleo, vähähiilihydraattinen)


Innostuin TUC henkisistä suolakekseistä niin paljon, että päätin tehdä siitä erilaisia makuversioita. Tässä on niistä ensimmäinen: rosmariinia ja valkosipulia. Pidän kovasti rosmariinin pihkamaisesta mausta ja yhdistettynä pippuriin ja valkosipuliin, niin enpä voi paljon muuta enää pyytää. Nämä sopivat juustoisten suolakeksien ohella myös dipattavaksi tai juustotarjottimelle.


Tämän reseptin perusohje on siitä kiva, että se valmistuu puolessa tunnissa eikä vaadi siemennäkkärin tapaan tuntien kuivattamista. Samalla vaivalla tekee kerralla myös useita eri makuja. Makuvariaatioiden kehittely siis jatkuu, seuraavana vuorossa BBQ-maustetut :P

VALKOSIPULI-ROSMARIINI SUOLAKEKSIT
1tl valkosipulijauhetta
0,25 tl mustapippuria
0,25tl suolaa
1-2rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna (vain lehdet)
1rkl kirkastettua voita tai kookosöljyä
1 muna
1rkl sitruunamehua
pinnalle sormisuolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon sulatettu rasva, muna ja sitruunamehu. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä parin millin paksuiseksi levyksi ja ripottele pintaan sormisuolaa maun mukaan. Leikkaa levy haluamasi kokoisiksi paloiksi ja paista uunissa 175C noin 12-15minuuttia. Anna levyn jäähtyä täysin ja taittele levy paloiksi.





9 kommenttia:

  1. onnistuskojan ilman tota munaa? allergikko huutelee.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en kyllä osaa valitettavasti sanoa mitään varmuudella, muuta kuin, että jollain tuo muna on joka tapauksessa korvattava. Voisit kokeilla sekoittaa 1.5rkl jauhettua pellavaa ja 3rk vettä ja antaa sen seistä noin 10-15min ja käyttää sitä munan sijasta ja katsoa mitä tulee :)

      Poista
  2. Kiitos kovasti keksiohjeesta. Näistä tuli todella hyvän makuisia ja kehtaan niitä hyvin tarjota vierailleni tapaksia napostellessa. Ainoa juttu oli että en saanut taikinaa vaan pelkkää hienoa murua ennenkuin lisäsin vielä toisen munan ja ruokalusikalliset voita ja sitruunamehua. Uunissa pidin myös 20 minuuttia. Sulla on hyviä ohjeita ja mukavaa kun kokeilet meidän muiden puolesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! Leipomisessa raaka-aineiden suhteilla on paljon isompi merkitys lopputuloksen kannalta, kuin ruoanlaitossa. Toisinaan esim. munat ovat isompia tai jauhojen kosteus-/rasvapitoisuus vaihtelee ja lopputulos voi olla hieman toisenlainen, kuin aiemmilla kerroilla. Siksi reseptiä voi joutua muokkaamaan valmistusvaiheessa. Hienoa, että onnistui ja pidit lopputuloksesta! :)

      Poista
  3. Kokeilenpa korvata mantelijahon kaurajauhoilla,kun toinen allergikko. Josko pitäis laittaa psylliumjauhetta, että pysyy kasassa��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos korvaan mantelijauheen kaurajauhoilla niin niitä riittää todennäköisesti hieman vähempi määrä. Psylliumia et tarvitse 😊

      Poista
    2. Jos korvaan mantelijauheen kaurajauhoilla niin niitä riittää todennäköisesti hieman vähempi määrä. Psylliumia et tarvitse 😊

      Poista
  4. Enpä huomannut Annan kommenttia ajoissa, kun rupesin muokkaamaan allergiaversiota. Laitoin samat määrät 50/50 kaura-ja riisijauhoa, + ksantaania 1/2 tl, nijn kuivaahan siitä tuli, joten lisäsin yhden kananmunan. Paiston jälkeen olivat kovia ja pysyivät kasassa hyvin. Rosmariini tietty kuivattuna ja jauhettuna, kun rupesin tekeen extempore. Hyviä olivat, kiitos. Seuraan muokkausjuttuja.Ja sitruunan tilalla puolet omenaviinietikkaa.

    VastaaPoista