Sain idean tähän ruokaan thaimaalaisista pikapaistetuista
vihreistä vihanneksista. Tavallisesti kastikkeeseen tulee osterikastiketta,
soijakastiketta, sokeria ja keltaista soijapaputahnaa. Tein oman viritelmäni
ruuasta. Tein sen virheen, että täytin wokin aivan liian täyteen, jolloin
kasvikset lopulta alkoivat kiehua. No, mutta maku ainakin oli hyvä. Suosittelen
siis tekemään ruuan kahdessa erässä tai tekemään puolikkaan annoksen.
PIKAPAISTETTU
KIINANKAALI
1 iso kiinankaali
2-3 isoa
valkosipulinkynttä
½-1 mieto punainen
chili
paistamiseen öljyä
Kastike:
2rkl gluteenitonta
soijakastiketta
1rkl vettä
3rkl erytritolia tai
kookospalmusokeria
ripaus valkopippuria
10 tippaa steviaa
1tl seesamiöljyä
0,25tl ksantaania
Suikaloi kiinankaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa
valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Leikkaa chili ohuiksi siivuiksi. Sekoita
kastikkeen aineet ksantaania lukuun ottamatta keskenään. Vatkaa ksantaani
kastikkeen joukkoon ripotellen samalla kierrevatkaimella voimakkaasti vatkaten,
sillä ksantaani paakkuuntuu helposti nesteeseen.
Näyttää hyvältä, nam! Mikä on ksantaanin funktio tässä? Mulle tuntematon ainesosa.
VastaaPoistaKsantaani toimii tässä sakeuttajana. Sitä löytyy ihan tavallisista kaupoista joko leivontahyllystä tai gluteenittomien tuotteiden hyllystä ja purkki on tämän näköinen: http://www.vuohelanherkku.fi/tuotteet/ksantaani voit myös kokeille ksantaanin tilalla esim. maissitärkkelystä (esim. 1-3tl).
PoistaTämä kuulostaa ja näyttää niii..iin hyvältä, että pakko on kokeilla! Eikä varmaan ole kaloreita paljon :)
VastaaPoistaTämä on todella hyvää! :P Ja kevyttä syötävää on! Rasvan määrää paistamisessa voi jokainen säätää halunsa mukaan :)
Poista