Sivut

perjantai 2. lokakuuta 2015

Kääretorttu kookosjauhoilla (gluteeniton, viljaton, sokeriton, maidoton, vhh, paleo vaihtoehto)


Kääretorttu pelastaa emännän tai isännän, kun yllätysvieraat tulevat kylään. Se valmistuu helposti ja nopeasti ja se käy niin arkeen kuin juhlaan. Täytteeksi voi laittaa mitä haluaa, hilloa, sosetta, kerma- tai kookosvaahtoa, marjoja tai hedelmänpaloja, moussea, jäätelöä, ihan kuinka vaan. Havahduin, etten ollut tehnyt blogiin kääretorttua aiemmin, joten nyt korjaan tilanteen. Tässä on siis aivan tavallinen perusohje viljattomaan, sokerittomaan ja maidottomaan kääretorttuun.

KÄÄRETORTTU KOOKOSJAUHOILLA
4 munaa
1,25dl erytritolia eli Karppisokeria tai kookospalmusokeria
20 tippaa vaniljasteviaa
1tl leivinjauhetta

Täytteeksi:
haluamasi hilloa noin 1,5-2dl
Laita uuni kuumenemaan 200C. Valmistele kääretortulle leivinpaperi, jolle kumoat torttulevyn, kun se on kypsä, ripottelemalla leivinpaperille kookosjauhoja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat, erytritoli ja vaniljastevia keskenään sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja sekoita ja käännellen munavaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille tasaisesti ja paista välittömästi uunissa noin 8-10 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy leivinpapereineen edelle esivalmistetulle leivinpaperille ja poista varovasti päällimmäinen paperi. Levitä tortulle hilloa ja kääri pohjalla olevan leivinpaperin avulla varovasti mahdollisimman tiukaksi rullaksi. Yleensä alkuun torttu hieman repeilee ja meinaa hajota, mutta siitä ei kannata välittää. Kosteampi hillo ja yön yli jääkaapissa tekeytyminen mehevöittää rullan, eikä se oli enää yhtä kuiva.





4 kommenttia: