Kääretorttu pelastaa emännän tai isännän, kun yllätysvieraat
tulevat kylään. Se valmistuu helposti ja nopeasti ja se käy niin arkeen kuin
juhlaan. Täytteeksi voi laittaa mitä haluaa, hilloa, sosetta, kerma- tai
kookosvaahtoa, marjoja tai hedelmänpaloja, moussea, jäätelöä, ihan kuinka vaan.
Havahduin, etten ollut tehnyt blogiin kääretorttua aiemmin, joten nyt korjaan
tilanteen. Tässä on siis aivan tavallinen perusohje viljattomaan, sokerittomaan
ja maidottomaan kääretorttuun.
KÄÄRETORTTU
KOOKOSJAUHOILLA
4 munaa
1,25dl erytritolia eli Karppisokeria tai kookospalmusokeria
20 tippaa
vaniljasteviaa
1tl leivinjauhetta
0,75dl kookosjauhoja
2tl psylliumia
Täytteeksi:
haluamasi hilloa noin 1,5-2dl
Laita uuni kuumenemaan 200C. Valmistele kääretortulle
leivinpaperi, jolle kumoat torttulevyn, kun se on kypsä, ripottelemalla
leivinpaperille kookosjauhoja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat,
erytritoli ja vaniljastevia keskenään sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi
vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja sekoita ja käännellen munavaahdon
joukkoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille tasaisesti ja paista
välittömästi uunissa noin 8-10 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy
leivinpapereineen edelle esivalmistetulle leivinpaperille ja poista varovasti
päällimmäinen paperi. Levitä tortulle hilloa ja kääri pohjalla olevan
leivinpaperin avulla varovasti mahdollisimman tiukaksi rullaksi. Yleensä alkuun
torttu hieman repeilee ja meinaa hajota, mutta siitä ei kannata välittää.
Kosteampi hillo ja yön yli jääkaapissa tekeytyminen mehevöittää rullan, eikä se
oli enää yhtä kuiva.
Noniin, menee testiin. Vaikuttaa hyvältä!
VastaaPoistaKiitos! Toivottavasti maistuu! :)
PoistaOli hyvää!
VastaaPoistaKiva, että tykkäsit. 😊
Poista