Sivut

perjantai 30. lokakuuta 2015

Kaura-rusinataskut (gluteeniton, maidoton ja lähes sokeriton vaihtoehto)


Päätin ottaa osaa Sun-Maidin-rusinakilpailuun. Kilpailua varten piti siis kehitellä joku uusi rusinaresepti. Rusinoita voi käyttää niin makeissa kuin suolaisissakin ruoissa. Koska itse vierastan rusinoita suolaisen ruoan joukossa, päädyin luontevasti makeaan leivonnaiseen. Kehittelin gluteenittomat rusinatäytteiset annospiiraat tai -taskut, miksi niitä nyt haluaakin kutsua. Pohja on valmistettu gluteenittomiin kaurajauhoihin ja makeutus on hoidettu vaahterasiirapilla ja ruokosokeria. Myös kookossokeria tai erytritolia voi käyttää ruokosokerin sijaan. Näistä saa myös maidottoman korvaamalla pohjan voin kookosöljyllä tai maidottomalla margariinilla. Näistä tuli tosi hyviä, mutta tein ne kooltaan ehkä hieman turhan suuriksi. Makuasia tietenkin, eli jokainen voi tehdä näistä sen kokoisia kuin itse tahtoo :) Täytettä jää yli, mutta sen voi tarjota hillon tapaan.

Jos haluat tukea blogiani, niin käy äänestämässä äänestyssivulla, jonne pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Kiitos!

http://ruoka.fi/ruokajutut/sun-maid-100-tapaa-kayttaa-rusinaa/aanesta-paras-tapa-kayttaa-rusinaa-ja-voita-upea-tuotepaketti
 

GLUTEENITTOMAT KAURA-RUSINATASKUT
Kuoritaikina:
100g voita (tai kookosöljyä/maidotonta margariinia)
1,25dl ruokosokeria, kookossokeria tai erytritolia
½tl vaniljasokeria tai ripaus vaniljajauhetta
2rkl vaahterasiirappia
1 muna
2rkl maitoa (tai haluamaasi kasvimaitoa)
5dl gluteenittomia kaurajauhoja

Täyte:
2dl rusinoita
1-1½dl vettä
½tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahterasiirappi ja muna ja vatkaa sekaisin. Lisää maito vatkaten ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään, kunnes se on kaulittavaa (30–60 minuuttia).
Valmista sillä välin täyte kiehauttamalla rusinat ja vesi kattilassa kannen alla. Anna seistä hetki, jolloin rusinat pehmenevät. Jos vettä on kattilan pohjalla runsaasti, kaada suurin osa pois ja laita rusinat tehosekoittimeen ja soseuta se tasaiseksi sileäksi pyreeksi. Mausta seos vaniljasokerilla ja vatkaa lopuksi joukkoon ksantaani, joka tekee seoksesta paksumpaa, eikä se valu piirakoiden välistä paistettaessa.
Kauli taikina 22x30cm levyksi käyttäen apuna gluteenittomia kaurajauhoja. Jaa levy 11x5cm kokoisiksi levyiksi tai leikkaa se sen kokoisiksi kuin itse tahdot. Levitä hilloa muutama teelusikallinen puolelle levyistä ja laita täyttämätön levy päälle. Painele reunat kiinni sormilla ja voitele piiraat. Tee haarukalla tai esimerkiksi cocktailtikulla reikiä piirakoiden pintaan. Paista taskuja uunissa 175 noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti