Päätin ottaa osaa Sun-Maidin-rusinakilpailuun. Kilpailua
varten piti siis kehitellä joku uusi rusinaresepti. Rusinoita voi käyttää niin
makeissa kuin suolaisissakin ruoissa. Koska itse vierastan rusinoita suolaisen
ruoan joukossa, päädyin luontevasti makeaan leivonnaiseen. Kehittelin
gluteenittomat rusinatäytteiset annospiiraat tai -taskut, miksi niitä nyt
haluaakin kutsua. Pohja on valmistettu gluteenittomiin kaurajauhoihin ja
makeutus on hoidettu vaahterasiirapilla ja ruokosokeria. Myös kookossokeria tai
erytritolia voi käyttää ruokosokerin sijaan. Näistä saa myös maidottoman
korvaamalla pohjan voin kookosöljyllä tai maidottomalla margariinilla. Näistä
tuli tosi hyviä, mutta tein ne kooltaan ehkä hieman turhan suuriksi. Makuasia
tietenkin, eli jokainen voi tehdä näistä sen kokoisia kuin itse tahtoo :)
Täytettä jää yli, mutta sen voi tarjota hillon tapaan.
Jos haluat tukea blogiani, niin käy äänestämässä äänestyssivulla, jonne pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Kiitos!
Jos haluat tukea blogiani, niin käy äänestämässä äänestyssivulla, jonne pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Kiitos!
GLUTEENITTOMAT
KAURA-RUSINATASKUT
Kuoritaikina:
100g voita (tai
kookosöljyä/maidotonta margariinia)
1,25dl ruokosokeria, kookossokeria tai erytritolia
½tl vaniljasokeria tai ripaus vaniljajauhetta
2rkl vaahterasiirappia
1 muna
2rkl maitoa (tai
haluamaasi kasvimaitoa)
1rkl psylliumia
5dl gluteenittomia
kaurajauhoja
Täyte:
2dl rusinoita
1-1½dl vettä
½tl vaniljasokeria
1tl ksantaania
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää
vaahterasiirappi ja muna ja vatkaa sekaisin. Lisää maito vatkaten ja lopuksi
keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään,
kunnes se on kaulittavaa (30–60 minuuttia).
Valmista sillä välin täyte kiehauttamalla rusinat ja vesi
kattilassa kannen alla. Anna seistä hetki, jolloin rusinat pehmenevät. Jos
vettä on kattilan pohjalla runsaasti, kaada suurin osa pois ja laita rusinat
tehosekoittimeen ja soseuta se tasaiseksi sileäksi pyreeksi. Mausta seos
vaniljasokerilla ja vatkaa lopuksi joukkoon ksantaani, joka tekee seoksesta
paksumpaa, eikä se valu piirakoiden välistä paistettaessa.
Kauli taikina 22x30cm levyksi käyttäen apuna gluteenittomia
kaurajauhoja. Jaa levy 11x5cm kokoisiksi levyiksi tai leikkaa se sen kokoisiksi
kuin itse tahdot. Levitä hilloa muutama teelusikallinen puolelle levyistä ja
laita täyttämätön levy päälle. Painele reunat kiinni sormilla ja voitele
piiraat. Tee haarukalla tai esimerkiksi cocktailtikulla reikiä piirakoiden
pintaan. Paista taskuja uunissa 175 noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet
väriä ja ovat kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti