Sivut

tiistai 1. joulukuuta 2015

Maksalaatikko kasvispohjalla (maidoton, gluteeniton, viljaton, sokeriton, munaton, paleo, vähähiilihydraattinen)


Kuten edellisessä maksalaatikkoreseptissä kerroin, valmistin poronvasan maksasta myös vähemmän perinteitä mukailevan version. Tein laatikon kasvispohjaan täysin ilman viljoja, maitotuotteita ja munia. Kasviksina käytin porkkanaa ja kesäkurpitsaa sekä raikkaan makeahkon maun toin itse tehdyn omenasoseen avulla. Sipuli ja meirami kuuluvat tietysti oleellisena osana maksalaatikkoon ja lisämakua hain vielä inkiväärin ja neilikan avulla. Mausteita voit tietysti muutella makusi mukaan. Lisäsin joukkoon vielä hieman cashewmaitoa ja ksantaania, sillä olin epävarma miten kiinteää laatikosta tulee ilman munaa.

Maksalaatikko onnistui vastoin odotuksia ja maksalaatikosta pitävä äitini ilme kertoi kaiken! Oli kuulemma paljon parempaa kuin perinteinen, oli ihanan mehevää ja maukasta. Itse taas pidin enemmän kvinoapohjaisesta, luultavasti hyvin miedon maksan maun takia. Tässä versiossa oli hieman vahvempi maksan maku (enkä ole kovin suuri maksan ystävä). Halutessasi voit lisätä rusinoita kumpaankin versioon, mutta itse pidän maksalaatikosta enemmän ilman niitä.

KASVISPOHJAINEN MAIDOTON, MUNATON JA VILJATON MAKSALAATIKKO
½l karkeaksi raastettua porkkanaa
1 karkeaksi raastettu kesäkurpitsa
½ erittäin iso mieto makea sipuli pannulla kuullotettuna
1½dl omenasosetta
250g haluamaasi maksaa jauhettuna
½dl haluamaasi kasvimaitoa
(haluamaasi lisämakeutusta maun mukaan, jos haluat)
1rkl meiramia
0,75tl suolaa
½tl inkivääriä
½tl neilikkaa
Sekoita kaikki aineet sekaisin, ksantaani viimeisenä varovasti ripotellen samalla sekoittaen. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista uunissa 200C noin 1h.






4 kommenttia:

  1. Uunissa nyt! Voikohan tuota pakastaa?

    VastaaPoista
  2. Reseptistä tuli mieleen kun keksin vahingossa hyllyllä, että riisin sijaan laitankin tattarinjyviä. Piti koittaa kvinoaa, mutta kun näin tattarit kvinoan vieressä, niin tiesin heti, että sopivat paremmin :) Toki oma reseptini oli munalla, mutta kuitenkin. Eli tattarinjyviäkin kannattaa koittaa. Niitä olen laittanut myös kaalilaatikkoon riisin/ohran sijaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattariakin voi laittaa vallan mainiosti, oikeastaan mitä vaan mikä sopii kenenkin ruokavalioon :) Hyvä ehdotus sinulta, kiitos! :)

      Poista