Sivut

perjantai 30. lokakuuta 2015

Piparkakkutaikinalla täytetyt suklaakonvehdit (munaton, maidoton, viljaton, gluteeniton, vhh, vähäsokerinen, paleo, vegaaninen)


En tunne montaakaan ihmistä, jonka mielestä piparkakkutaikina ei ole parempaa kuin valmiit piparit. Piparkakut ovat ihan hyviä, mutta taikina on suurta herkkua. Joka joulu on tehtävä taikinaa yli tarpeiden, jotta siitä riittää ylimääräistä herkutteluun. Joskus olen pohtinut, miksi ylipäätänsä edes paistaa pipareita, kun ne voisi syödä jo raakana. Raakaleivonnaiset ovat muutenkin nyt niin iso juttu, että silloin oltaisiin oikein trendinharjalla myös piparkakkujen kanssa. ;-)

Siispä tuumasta toimeen, kulhot ja raaka-aineet esille  ja valmistamaan piparkakkutaikinaa syötäväksi. Tein niistä piparkakkutaikinakonvehteja. Jätin taikinasta munan pois, jotta taikina olisi turvallisempaa syötävää. Pyörittelin taikinan pieniksi suupalankokoisiksi palloiksi ja kuorrutin tummalla sokerittomalla ja maidottomalla suklaalla. Nämä ovat taattu hitti niille, jotka rakastavat piparkakkutaikinaa!
PIPARKAKKUTAIKINALLA TÄYTETYT KONVEHDIT
(16-18kpl)
Taikina:
3rkl voita, kookosöljyä tai maidotonta margariinia
1rkl kookospalmusiirappia, vaahterasiirappia tai tavallista siirappia
5rkl erytritolia tomusokerina, kookossokeria tai tavallista tomusokeria
0,25tl kutakin: inkivääriä, neilikkaa, pomeranssia, kardemummaa
1tl pellavajauhetta (käytin vaaleaa)
1rkl haluamaasi kasvimaitoa tai tavallista maitoa
2½rkl kookosjauhoja

Kuorruttamiseen:
noin 200g tummaa sokeritonta suklaata tai muuta haluamaasi suklaata
Sulata voi ja kookossiirappi kulhossa mikrossa tai liedellä kattilassa. Lisää joukkoon siivilöity tomusokeri sekä muut aineet. Sekoita sekaisin ja laita jääkaappiin, kunnes taikina on jähmettynyt. Pyörittele taikinasta pieniä palloja. Sulata suklaa ja kasta pallot suklaaseen ja laita leivinpaperille. Siirrä konvehdit viileään, kunnes suklaa on jähmettynyt. Säilytä viileässä tai pakasta tarvittaessa.






22 kommenttia:

  1. Tosi mielenkiintoinen idea. Näitä vois tehdä jouluviemisiksi sukulaisille. Kauankohan noi säilyy jääkaapissa hyvänä? Vaikka eiköhän nuo katoa parempiin suihin ennen ku huonoksi menee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan jälkimmäistä! Eiköhän nämä ainakin viikon säily jääkaapissa, varmaan pidempäänkin...

      Poista
  2. Saako tosta taikinasta ihan oikeasti paistettua pipareita vai onko se vain jotain piparin makuista ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut eli en tiedä, mutta jos kaipaat viljatonta, vhh, pähkinätöntä ja mantelitonta sekä munatonta piparkakkureseptiä, niin sellainen on kyllä tulossa, ja ihan paistettuna versiona ;)

      Poista
  3. En vielä ole tehnyt, kun halusin varmistaa - tuleeko kuiva-aineita todellakin noin vähän, 21/2 rkl kookosjauhetta ja 1 tl pellavajauhetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Kookosjauhot imevät todella paljon ja jos niitä laittaa liikaa on tuloksena kuivaa, murenevaa taikinaa, joka muistuttaa maultaan lähinnä sahajauhoa ;)

      Poista
  4. Ok, kiitos. Pakko oli varmistaa. Aion tehdä niitä nyt Isännänpäiväksi <3 Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvä aina varmistaa :) Niitä virheitä kun välillä sattuu. Hyvää viikonloppua myös sinulle! :)

      Poista
  5. Nää on aivan ihania! Mun kuopuksella (rapiat 1vuotiaalla) on maito,muna ja vehnä allergia. Nyt hän on alkanut tajuamaan kun isoveli 3vee saa kahvipöydässä vähän herkutella ja hän ei itse saa mitään. Tein hänelle näitä ja ai että tuli pikkumies onnelliseksi eikä kiinnostanut isoveikan suklaa keksit enään ollenkaan. Tämä on Blogi on minulle ihan korvaamaton tiedonlähde, tykkään itse paljon leipoa mutta allergia ystävällisistä resepteistä on todella vähän tietoa. Aijon kokeilla monia muitakin ohjeita täältä ja jään kyttäilemään uusia. Nää herkut sopii koko perheelle! Ihana Blogi ja todella hyvästä aiheesta!! T. Erittäin kiitollinen Äiti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli niin ihana palaute! Kiitos paljon! Olin tekemässä keksejä kun luin tämän ja siltä istumalta tein reseptiin muutoksia ja tein niistä munattomia, vaikkei alun perin ollut tarkoitus. Jos tulee mieleen reseptitoiveita, niin ethän arkaile laittaa postia ;)

      Poista
  6. Onko pellavajauhe pakollinen jos sitä ei löydy kaapista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kokeilla ilmankin ja laittaa hieman ksantaania tai psylliumia, jotta taikina ei ole liian murenevaa :)

      Poista
    2. Eipä mitään, mielelläni autan ja neuvon :)

      Poista
    3. Tätä mäkin olisin kysynyt, en löytänyt kaupasta !
      Aion kokeilla jouluksi näitä !

      Poista
    4. :) Chiansiemenjauhettakin voisi kokeilla ja toki tummatkin pellavansiemenet käyvät. Niitä voi jauhaa itsekin :)

      Poista
  7. Ihan mahtavaa että löysin tän blogin!
    Mulla on siis pitkään ollu maidoton-viljaton ja mielellään myös vähäsokerinen ruokavalio, sillä sokeri aiheuttaa hiivaa, vilja ja maito taas iho- ja hengitystieoireita.
    Oon koko illan ihan mielissään lukenu kaikkia ohjeita ja tajunnu, että jee mullakin on herkkuvaihtoehtoja, jotka kaikenlisäksi ovat ravinteikkaita ja niin hyvännäköisiä! Kiitoksia kiitoksia kiitoksia!

    VastaaPoista
  8. Ihana ohje! Voikohan kookos jauhot korvata vaikka mantelijauholla? Ja jos pellavajauheen korvaa chialla niin onkohan määrä sama?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chian määrä on sama. Kookosjauhot voi todennäköisesti korvata mantelijauheellakin, mutta mantelijauhetta tarvitaan huomattavasti enemmän, sillä kookosjauhot ovat kuivempia ja kuitupitoisempia ja sitovat taikinaa huomattavasti tehokkaammin kuin täysrasvainen mantelijauhe. :)

      Poista
  9. Kuulostaa kivalta reseptiltä, mutta kookosjauho.. Maistuuko kookos miten vahvasti valmiissa konvehdeissa?

    Monessa reseptissä käytetään kookosta, mistä meillä ei pahemmin pidetä. Niin osaatko sanoa millä kookoshiutaleet, tai tässä tapauksessa jauhon voisi korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni kookos ei näissä maistunut, mutta halutessaan ne voi korvata vaikka kaurajauhoilla tai mantelijauheella (määränä sen verran, että taikinasta saa pyöriteltyä palloja. Kaura- ja mantelijauhoa tarvitaan enemmän kuin kookosjauhoja). :)

      Poista