Tällä kertaa esittelyssä isänpäivänä syömämme
suklaamoussetäytteinen kakku. Ei mikään kauneuden perikuva, mutta
hyvänmakuinen. Koristeena ollut suklaa on monestakin syystä oudonnäköinen,
mutta makua se ei haitannut pätkääkään. En temperoinut suklaata, sillä en jaksa
nähdä vaivaa näin kotioloissa, sillä en usko, että sille kukaan kuitenkaan
osaisi antaa arvoa :) Lisäksi käytimme suklaan seassa jo muutama viikko sitten
käytettyä suklaata, joka siis jäi ylimääräisenä kattilaan sulatuksen jälkeen.
En kuitenkaan halua heittää sitä turhaan pois, joten saa luvan kelvata. Isäni
ei muutenkaan ole mikään erityinen täytekakun ystävä ja tämä kelpasi hänelle
hyvin, oli kuulemma hyvää!
Täytteenä käytin kaakao-avokadovaahtoa liivatteella
hyydytettynä. Tuote täyteohjetta voi hyödyntää myös muissa kakuissa. Se on myös
hyvävaihtoehto, jos pitää vähemmän makeasta ja jos taas haluaa lisää makeutta,
niin seokseen voi lisätä maun mukaan jotain makeutta antavaa. Pohja oli
paistamisen jälkeen ihan mehevä, mutta muutaman viikon pakkassäilytys oli sitä
vähän kuivattanut, joten kostutin kumpaakin kakkukerrosta cashewmaidolla.
SUKLAATÄYTTEINEN
KAKKU ISÄLLE <3
1 annos viljatonta kakkupohjaa
Täyte:
3 pienehköä avokadoa
(niitä verkkopussissa myytäviä)
2dl haluamaasi
kasvimaitoa
2rkl kaakaojauhetta
1dl kookossokeria tai
erytritolia (lisää erytritoliin 10-15 tippaa toffeesteviaa)
0,25tl
vaniljajauhetta tai 1tl vaniljauutetta tai -aromia
1½tl liivatejauhetta
2rkl vettä
mansikkahilloa maun
mukaan
koristeluun tummaa
suklaata
Valmista kakkupohja ohjeen mukaan ja halkaise kahtia.
Valmista täyte. Sekoita vesi ja liivatejauhe keskenään lasissa. Jätä
odottamaan. Laita loput aineet tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi ja
sileäksi vaahdoksi. Kuumenna liivateseos mikrossa kiehumispisteeseen ja lisää avokadoseoksen
joukkoon. Sekoita tasaiseksi . Laita seos jääkaappiin kunnes se alkaa
hyytymään, muttei ole kuitenkaan vielä hyytynyt.
Kokoa kakku kostuttamalla pohjia cashewmaidolla tarpeen
mukaan (minä käytin 1dl). Levitä pohjalle mansikkahilloa ja sen päälle 2/3
avokado-suklaavaahdosta. Laita toinen kakkupohja päälle. Levitä loppu
avokado-suklaaseos pinnalle. Halutessasi voi laittaa myös pinnalle
mansikkahilloa ennen kuin laitat lopun suklaavaahdon päälle. Anna kakun hyytyä
jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia. Itse kokosin kakun pohjan kokoiseen
irtopohjavuokaan.
Löytyykö ohjetta kakkupohjaan, joka olisi vegaaninen, gluteeniton, viljaton ja vähäsokerinen? :)
VastaaPoistaEi löydy (vielä), mutta voin ottaa sen työn alle jossain vaiheessa :) Kääretortun olen kyllä tehnyt mainitsemillasi ehdoilla, mutten ole sitä vielä julkaissut.
PoistaKiva kuulla! Näitä odotellessa ;)
Poista:)
Poista