Sain lukijatoiveen viljattomasta, sokerittomasta ja
vähähiilihydraattisesta kakkupohjasta, jossa ei olisi mantelia, pähkinää,
maapähkinää tai kookosta. Kakkupohjan koostumus oli toissijainen
seikka, joten sain siihen vapaat kädet. Olen aiemminkin saanut pyyntöjä
suklaisesta kakkupohjasta, joten päätin tehdä täällä kertaa tumman pohjan
vaalean sijaan.
Päätin valmistaa vaahdotetun muna-sokeripohjan, johon
lisäsin hieman cashewmaitoa ja voisulaa mehevyydeksi. Cashewmaito ei tee tästä minun kakustani nyt pähkinätöntä, mutta cashewmaidon voi korvata millä tahansa
muulla sopivalla kasvimaidolla (esim. riisimaito tai soijamaito (paleoversioon ei soijaa!)) tai käyttää
vaikkapa jotain hedelmämehua. Myös kahvi sopisi hyvin kaakaoon vahvistaen sen makua.
Kaakaojauho toimii kakussa jauhojen korvikkeena. Lisäksi
laitoin jauhojen tilalle vielä hienonnettuja chian siemeniä ja psylliumia.
Kakkupohjasta tuli vähän matala, mutta kun on tarkka, niin sen saa kyllä halkaistua kolmeen osaan. Kakkupohjien väliin voi jokainen laittaa
mieleisensä täytteet.
SOKERITON JA VILJATON
KAKKUPOHJA ILMAN PÄHKINÄÄ, MANTELIA JA KOOKOSTA
75g voita tai
kookosöljyä sulatettuna
½dl haluamaasi
kasvimaitoa tai muuta nestettä
1dl chian siemeniä
4rkl kaakaojauhetta
1rkl psylliumia
1rkl leivinjauhetta
(kyllä!)
5 isoa munaa
1½dl erytritolia (paleoon kookossokeria, jätä stevia pois)
25 tippaa
vaniljasteviaa
0,25tl suolaa
Laita rasva ja neste kattilaan ja lämmitä niitä, kunnes voi
on sulanut. Voit myös tehdä tämän mikrossa. Jauha chian siemenet jauheeksi
esimerkiksi monitoimikoneessa. Kaada jauhe kulhoon ja lisää joukkoon
kaakaojauhe, psyllium ja leivinjauhe. Sekoita sekaisin.
Vatkaa kulhossa munat, erytritoli, stevia ja suola keskenään
kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot ja lisää rasvaseos
joukkoon. Kääntele nuolijalla varovasti kaikki aineet sekaisin ja kaada taikina
leivinpaperilla vuorattuun pyöreään irtopohjavuokaan (noin 22cm halkaisija).
Paista pohjaa uunissa 175C noin 1h, kunnes se on kypsää eli kun tikulla pistää
kakkupohjan keskelle, siihen ei tartu taikinaa. Tarkkaile pohjaa paistamisen
aikana ja kun sen pinta alkaa tummua, laita päälle leivinpaperi, jottei se
tummu liikaa.
Oi kiitos ☺️
VastaaPoista:)
PoistaJes! Kiitos. Tämä merkille.
VastaaPoista:)
Poista