Sivut

perjantai 27. marraskuuta 2015

Kaneliässät (gluteeniton, viljaton, maidoton, sokeriton, vähähiilihydraattinen, paleo)


Vanhat kunnon kaneliässät, kuka niitä voisi vastustaa? Ne ovat nopeita ja helppoja tehdä, eivätkä raaka-aineetkaan ole monimutkaisia. Ne ovat ihanan mureita ja sopivasti kanelisia. Minulla on lisäksi tapana maustaa taikina vielä vaniljalla, joka on mielestäni pakollista ässissä.

Perinteinen taikina valmistuu ihan perusraaka-aineista: voista, sokerista, munista ja jauhoista. Muokkasin ohjeen sokerittomaksi ja viljattomaksi Karppisokerin eli erytritolin sekä kookosjauhojen ja mantelijauheen avulla. Lopputulos yllätti positiivisesti, sillä viime kevättalvella kokeilin tehdä niitä heikommalla lopputuloksella. Harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa! Lopputuloksena syntyi ihanan vaniljaisia, miedosti kanelisia, mureita ja herkullisia ässiä. Valmistin nämä ässät voilla, jonka voi toki tarvittaessa kirkastaa, jos se sopii paremmin ruokavalioosi tai käyttää valmista kirkastettua voita, jota saa erikoiskaupoista nimellä ghee. Toki voin voi korvata myös kookosöljyllä tai maidottomalla margariinilla, jos sitä käyttää.

VILJATTOMAT JA SOKERITTOMAT KANELIÄSSÄT
(noin 40 pientä ässää)
100g (kirkastettua) voita tai kookosöljyä
20 tippaa vaniljasteviaa
2 munaa
2rkl vettä
1tl leivinjauhetta
1tl ceyloninkanelia (tai maun mukaan)
Vatkaa pehmeä rasva, erytritolia, vaniljajauhe ja stevia kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja vesi vatkaten ja lisää lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa sekaisin. Anna taikinan seistä hetki, jotta se kiinteytyy ja laita taikina sitten pursotinpussiin. Pursota taikinasta S-kirjaimen mallisia pikkuleipiä leivinpaperoidulle pellille. Paista ässiä uunissa 175C noin 15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Anna jäähtyä täysin, jolloin ne muuttuvat mureiksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti