Sain idean näihin piparkakkuihin tekemistäni joulutortuista.
Päätin kokeilla joulutorttujen valmistusta piparkakkutaikinasta ja valmistaa
joulutorttupipareita. Päätin valmistaa taikinan ilman lisättyä rasvaa, munia,
sokeria ja viljoja. Yllätyksekseni kokeilu onnistui heti ensimmäisellä
yrityksellä. Näistä tuli tosi kivoja pikkuleipiä joulupöytään. Keksit ovat
uunista otettaessa pehmeitä, mutta kovettuvat kyllä kokonaan, kun jäähtyvät.
Hilloksi voi laittaa myös esimerkiksi appelsiini- tai omenamarmeladia! Laitoin
kanelia kovin vähän, joten suosittelen lisäämään sen määrää, samoin kun
suosittelen että laittaa joukkoon lisäksi neilikkaa, inkivääriä ja kardemummaa,
halutessasi myös pomeranssi kuorta. Näin saat enemmän piparkakun makua.
JOULUTORTTUPIPARKAKUT
(25-30kpl)
1dl erytritolia (tai haluamaasi sokeria, jätä silloin stevia pois)
20 tippaa
vaniljasteviaa
½tl vaniljajauhetta
½tl ceyloninkanelia (suosittelen suurempaa määrää, lue johdanto!)
½tl suolaa
½tl ksantaania
1tl psylliumia
½tl soodaa
2rkl kikhernejauhoja
(tai 1-2rkl kookosjauhoja)
4rkl kookosjauhoja
1dl kasvimaitoa
Luumuhillo:
80g kuivattuja
pehmeitä luumuja
2rkl vettä
Valmista ensin hillo silppuamalla luumut kattilaan. Lisää
vesi ja kiehauta seos. Jätä jäähtymään kattilan kansi päällä. Kun seos on
jäähtynyt, hienonna se esimerkiksi haarukalla hienoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito.
Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia. Kauli siitä muutaman parin millin
paksuinen levy ja leikkaa se noin 5cm neliöksi. Leikkaa neliön kulmiin viillot
kohti keskustaa, kuten tekisit joulutorttuja. Taita kulmista joka toinen sakara
keskustaa kohti, jolloin muodostuu joulutorttua muistuttava keksi. Jaa
luumuhillo torttujen keskelle. Paista keksejä 175C uunissa noin 15 minuuttia.
Anna jäähtyä täysin.
Miten nämä säilyvät parhaiten? Kestävätkö pakastuksen?
VastaaPoista-Eve
Voi säilyttää jääkaapissa tai viileässä. Voi myös pakastaa.
Poista