maanantai 2. marraskuuta 2015

Kauraleipäset (gluteeniton, maidoton, munaton, hiivaton, vegaaninen)


Mummullani oli aikoinaan tapana tehdä herkullisia kauraleipäsiä. Ohjeen hän oli ottanut kauralese- tai kaurahiutalepaketin kyljestä. Päätin muokata ohjeen gluteenittomaksi ja hiivattomaksi korvaamalla vehnäjauhot kaurajauhoilla ja hiivan soodan ja etikan seoksella. Omat leipäseni eivät kohonneet kuten mummun tekemät hiivaleipäset, mutta ne olivat siitä huolimatta todella maukkaita gluteenittomia kaurarieskoja ja maistuivat todella hyviltä keiton lisukkeena.
KAURALEIPÄSET/KAURARIESKAT
(8kpl)
2dl gluteenittomia jumbokaurahiutaleita
2,5dl gluteenittomia täysjyväkaurajauhoja
1tl soodaa
½tl suolaa
3dl haluamaasi kasvimaitoa
2rkl oliiviöljyä (tai muuta haluamaasi öljyä)
3rkl viinietikkaa
Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja sekoita niihin keskenään sekoitetut kosteat aineet. Anna taikinan seistä hetki, että se muuttuu paksummaksi ja tee siitä 6 kasaa pellille leivinpaperin päälle.  Ripottele kasoille hieman kaurajauhoja ja taputtele litteiksi. Voitele pinta vedellä ja ripottele pinnalle hieman kaurahiutaleita. Paista uunissa 225C noin 20 minuuttia ja jäähdytä liinan alla.






2 kommenttia:

  1. Hei, käyköhän reseptiin mikä vain viinietikka, esimerkiksi omenaviinietikka?

    VastaaPoista