Mummullani oli aikoinaan tapana tehdä herkullisia kauraleipäsiä. Ohjeen
hän oli ottanut kauralese- tai kaurahiutalepaketin kyljestä. Päätin muokata
ohjeen gluteenittomaksi ja hiivattomaksi korvaamalla vehnäjauhot kaurajauhoilla
ja hiivan soodan ja etikan seoksella. Omat leipäseni eivät kohonneet kuten
mummun tekemät hiivaleipäset, mutta ne olivat siitä huolimatta todella maukkaita gluteenittomia
kaurarieskoja ja maistuivat todella hyviltä keiton lisukkeena.
KAURALEIPÄSET/KAURARIESKAT
(8kpl)
2dl gluteenittomia
jumbokaurahiutaleita
2,5dl gluteenittomia
täysjyväkaurajauhoja
1tl soodaa
½tl suolaa
2tl psylliumia
3dl haluamaasi
kasvimaitoa
2rkl oliiviöljyä (tai
muuta haluamaasi öljyä)
3rkl viinietikkaa
Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja sekoita niihin
keskenään sekoitetut kosteat aineet. Anna taikinan seistä hetki, että se
muuttuu paksummaksi ja tee siitä 6 kasaa pellille leivinpaperin päälle. Ripottele kasoille hieman kaurajauhoja ja
taputtele litteiksi. Voitele pinta vedellä ja ripottele pinnalle hieman
kaurahiutaleita. Paista uunissa 225C noin 20 minuuttia ja jäähdytä liinan
alla.
Hei, käyköhän reseptiin mikä vain viinietikka, esimerkiksi omenaviinietikka?
VastaaPoistaKyllä käy :)
Poista