Sivut

perjantai 6. marraskuuta 2015

Lähes viljattomat joulutortut (gluteeniton, munaton, maidoton, sokeriton, vegaaninen, paleo, vähähiilihydraattinen, vegaaninen)


Joulutortut kuuluvat jouluun ainakin meillä. Vaikka ne eivät kuulukaan suurimpiin jouluherkkusuosikkeihini, niin halusin siitä huolimatta kokeilla niiden valmistusta viljattomasti. Taikinana käytin omaa viljattomien voisarvien taikinaa ja tein luumuhillon itse kiehauttamalla kuivattuja pehmeitä luumuja tilkassa vettä ja soseuttamalla luumut lopuksi. Hillosta tulee ilman mitään makeaa lisää aivan riittävän makeaa. Tortut eivät ole voitaikinan tapaan lehteviä, mutta kuitenkin oikein maukkaita. Tomusokeri torttujen päällä viimeistelee tarjottavat!
VILJATTOMAT JA SOKERITTOMAT JOULUTORTUT
Luumuhillo:
noin 100g luumuja
2-3rkl vettä
Valmista luumuhillo silppuamalla luumut kattilaan. Lisää vesi ja kiehauta seos. Jätä jäähtymään kansi päällä. Kun seos on jäähtynyt, hienonna luumut esimerkiksi haarukalla.
Valmista taikina ohjeen mukaan. Kauli taikinasta muutaman millin paksuinen levy ja ota siitä muotilla joulutorttuja. Taita neliöiden kärjistä joka toinen sakara keskustaa kohti, jolloin muodostuu joulutorttu. Laita nokare hilloa tortun keskelle. Paista torttuja 175C noin 20-25 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Pitääkö nää voidella munalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tekijän päätettävissä. Voi voidella, jos haluaa, muttei ole pakko. Voitelulla saa kauniimman pinnan, mutta muuten ei sillä ole väliä lopputuloksen kannalta. :)

      Poista