Joulutortut kuuluvat jouluun ainakin meillä. Vaikka ne eivät
kuulukaan suurimpiin jouluherkkusuosikkeihini, niin halusin siitä
huolimatta kokeilla niiden valmistusta viljattomasti. Taikinana käytin omaa
viljattomien voisarvien taikinaa ja tein luumuhillon itse kiehauttamalla
kuivattuja pehmeitä luumuja tilkassa vettä ja soseuttamalla luumut lopuksi.
Hillosta tulee ilman mitään makeaa lisää aivan riittävän makeaa. Tortut eivät
ole voitaikinan tapaan lehteviä, mutta kuitenkin oikein maukkaita. Tomusokeri
torttujen päällä viimeistelee tarjottavat!
VILJATTOMAT JA
SOKERITTOMAT JOULUTORTUT
1 annos voisarvien taikinaa
Luumuhillo:
noin 100g luumuja
2-3rkl vettä
Valmista luumuhillo silppuamalla luumut kattilaan. Lisää
vesi ja kiehauta seos. Jätä jäähtymään kansi päällä. Kun seos on jäähtynyt,
hienonna luumut esimerkiksi haarukalla.
Valmista taikina ohjeen mukaan. Kauli taikinasta muutaman
millin paksuinen levy ja ota siitä muotilla joulutorttuja. Taita neliöiden
kärjistä joka toinen sakara keskustaa kohti, jolloin muodostuu joulutorttu.
Laita nokare hilloa tortun keskelle. Paista torttuja 175C noin 20-25 minuuttia.
Pitääkö nää voidella munalla?
VastaaPoistaSe on tekijän päätettävissä. Voi voidella, jos haluaa, muttei ole pakko. Voitelulla saa kauniimman pinnan, mutta muuten ei sillä ole väliä lopputuloksen kannalta. :)
Poista