Halusin kokeilla kahden raaka-aineen jäätelöä maidottomasti.
Perinteiseen kahden raaka-aineen jäätelöön tulee kermaa ja kondensoitua maitoa.
Päätin korvata nuo aineet itse tehdyllä kondensoidulla kookosmaidolla ja
vaahdotetulla kookosmaitopurkin paksulla kookososalla. Tämä versio tosin
sisältää vielä steviaa, sekä vaniljan että kookoksen makuista, mutta voit
käyttää minkä makuista haluat tai jättää kokonaan pois. Jos kondensoitu
kookosmaito on valmiiksi keitettynä, niin tämä jäätelömassa valmistuu todella nopeasti
ja helposti ja on sellaisenaankin todella hyvää vaahtoa! Tästä tulee pitkään
pakastettaessa todella kovaa, joten ota se huoneenlämpöön riittävän ajoissa
ennen tarjoilua. Mikäli et tahdo käyttää erytritolia (Karppisokeria), niin hyvä vaihtoehto on myös kookossokeri, joka tuo jäätelöön ihanan kinuskin maun!
KAHDEN RAAKA-AINEEN
KOOKOSJÄÄTELÖ (ainakin melkein)
(noin 1 litra)
2prk kookosmaitoa
jääkaappikylmänä
2dl kondensoitua kookosmaitoa (voit käyttää valmistukseen 5-6rkl erytritolia tai vaihtoehtoisesti kookossokeria (jolloin jäätelö ei tietenkään ole sokeriton))
40 tippaa
kookossteviaa
20-30 tippaa
vaniljasteviaa
Ota kookosmaitopurkit jääkaapista ja avaa ne. Kuori päällä
oleva paksu kookososa pois ja jätä neste käyttämättä. Vaahdota kookosmassa
kuohkeaksi sähkövatkaimella ja vatkaa lopuksi joukkoon kondensoitu kookosmaito
ja makeuta makusi mukaan lisää stevialla. Stevia tasapainottaa erytritolin
viileää jälkimakua. Laita vaahto pakastusrasiaan ja pakasta. Ota huoneenlämpöön
riittävän ajoissa.
HUOM! Suosittelen valmistamaan kondensoidun kookosmaidon Santa Marian luomu kookosmaidosta, kuten kyseisessä ohjeessa mainitsen. Rakenne ja maku on mielestäni siinä paras. Sitä vastoin vinkkinä kookoskermaan, tässä tapauksessa siis kookosmaitopurkin pinnalle kertyvään paksuun kookosmassaan annan Pirkan tavallisen kookosmaidon. Useampi purkki on nimittäin ollut täynnä sitä paksua osaa, nestettä on pohjalla ainoastaan muutama ruokalusikka! :)
HUOM! Suosittelen valmistamaan kondensoidun kookosmaidon Santa Marian luomu kookosmaidosta, kuten kyseisessä ohjeessa mainitsen. Rakenne ja maku on mielestäni siinä paras. Sitä vastoin vinkkinä kookoskermaan, tässä tapauksessa siis kookosmaitopurkin pinnalle kertyvään paksuun kookosmassaan annan Pirkan tavallisen kookosmaidon. Useampi purkki on nimittäin ollut täynnä sitä paksua osaa, nestettä on pohjalla ainoastaan muutama ruokalusikka! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti