maanantai 16. marraskuuta 2015

Paras ankkasalaatti (viljaton, gluteeniton, munaton, maidoton, paleo)


Sain Gdanskissa elämäni parhaimman ankkasalaatin. Vaikka salaatti itsessään oli aika yksinkertainen, siinä oli kaikki elementit kohdallaan ja maku oli täysi kymppi.

Kokeilin valmistaa tuon salaatin kotona ja onnistuin mielestäni kokeilussa erittäin hyvin. Maku oli melko samanlainen kuin Gdanskilaisen ravintolan salaatissa! Mehevä ankka, suolainen ja lievästi savuinen rapea pekoni, sinappinen rucola, raikkaat tomaatit ja makeat luumut yhdistettynä hieman happamaan ja makeaan kastikkeeseen, nam!
TÄYDELLINEN ANKKASALAATTI
(3 annosta)
Kastike:
1,5rkl balsamicoa
2,5rkl hunajaa
5rkl pehmeänmakuista oliiviöljyä
1tl hienonnettuja rosmariinin lehtiä
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan


1 ankan rintafilee (n. 360g)
suolaa
mustapippuria
6 siivua pekonia
1-2 kourallista punaisia kirsikkatomaatteja halkaistuna
värikästä lehtisalaattia, vuonankaalia tms. paloiksi revittynä
rucolaa silputtuna
kourallinen kuivattuja pehmeitä luumuja pilkottuna paloiksi
3 rosmariinin oksaa
Valmista kastike vatkaamalla kaikki aineet keskenään ja jätä maustumaan
Leikkaa ankan rintaan rasvapuolelle ristikkäisviillot. Aseta ankka valurautapannulle rasva puoli pannuun päin ja laita kuumenna pannu melko kuumaksi. Mausta rasvaton pinta suolalla ja mustapippurilla. Paista ankkaa reilu 5 minuuttia, kunnes rasva on sulanut ja pinnassa hyvä väri. Käännä ankka ympäri ja mausta rasvapuoli myös suolalla ja mustalla pippurilla. Laita kansi pannun päälle ja kypsennä ankkaa toiset 5-10 minuuttia kannen alla, kunnes ankka on kypsä, mutta keskeltä hieman rosee. Kääri ankka folioon ja jätä tekeytymään noin 10 minuutin ajaksi.
Sillä välin paista pekonit kypsiksi pannulla ja laita sen jälkeen valumaan talouspaperin päälle. Laita lautaselle salaattia ja rucolaa lisää päälle kirsikkatomaatteja ja kastiketta. Leikkaa ankka ohuiksi siivuiksi ja jaa se ja pekonin siivut lautaselle. Lisää päälle vielä hieman kastiketta sekä luumun palat. Koristele värikkäällä salaatilla ja rosmariinin oksalla. Tarjoile välittömästi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti