Sain Gdanskissa elämäni parhaimman ankkasalaatin. Vaikka
salaatti itsessään oli aika yksinkertainen, siinä oli kaikki elementit
kohdallaan ja maku oli täysi kymppi.
Kokeilin valmistaa tuon salaatin kotona ja onnistuin mielestäni kokeilussa erittäin hyvin. Maku oli melko samanlainen kuin Gdanskilaisen ravintolan salaatissa! Mehevä ankka, suolainen ja lievästi savuinen rapea pekoni, sinappinen rucola, raikkaat tomaatit ja makeat luumut yhdistettynä hieman happamaan ja makeaan kastikkeeseen, nam!
Kokeilin valmistaa tuon salaatin kotona ja onnistuin mielestäni kokeilussa erittäin hyvin. Maku oli melko samanlainen kuin Gdanskilaisen ravintolan salaatissa! Mehevä ankka, suolainen ja lievästi savuinen rapea pekoni, sinappinen rucola, raikkaat tomaatit ja makeat luumut yhdistettynä hieman happamaan ja makeaan kastikkeeseen, nam!
TÄYDELLINEN ANKKASALAATTI
(3 annosta)
Kastike:
1,5rkl balsamicoa
2,5rkl hunajaa
5rkl pehmeänmakuista
oliiviöljyä
1tl hienonnettuja
rosmariinin lehtiä
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun
mukaan
1 ankan rintafilee
(n. 360g)
suolaa
mustapippuria
6 siivua pekonia
1-2 kourallista
punaisia kirsikkatomaatteja halkaistuna
värikästä
lehtisalaattia, vuonankaalia tms. paloiksi revittynä
rucolaa silputtuna
kourallinen
kuivattuja pehmeitä luumuja pilkottuna paloiksi
3 rosmariinin oksaa
Valmista kastike
vatkaamalla kaikki aineet keskenään ja jätä maustumaan
Leikkaa ankan rintaan rasvapuolelle ristikkäisviillot. Aseta
ankka valurautapannulle rasva puoli pannuun päin ja laita kuumenna pannu melko
kuumaksi. Mausta rasvaton pinta suolalla ja mustapippurilla. Paista ankkaa
reilu 5 minuuttia, kunnes rasva on sulanut ja pinnassa hyvä väri. Käännä ankka
ympäri ja mausta rasvapuoli myös suolalla ja mustalla pippurilla. Laita kansi
pannun päälle ja kypsennä ankkaa toiset 5-10 minuuttia kannen alla, kunnes
ankka on kypsä, mutta keskeltä hieman rosee. Kääri ankka folioon ja jätä
tekeytymään noin 10 minuutin ajaksi.
Sillä välin paista pekonit kypsiksi pannulla ja laita sen
jälkeen valumaan talouspaperin päälle. Laita lautaselle salaattia ja rucolaa
lisää päälle kirsikkatomaatteja ja kastiketta. Leikkaa ankka ohuiksi siivuiksi
ja jaa se ja pekonin siivut lautaselle. Lisää päälle vielä hieman kastiketta
sekä luumun palat. Koristele värikkäällä salaatilla ja rosmariinin oksalla.
Tarjoile välittömästi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti