Munakas on hyvä, mutta toisinaan vähän tylsä ruoka.
Täytettynä se on jo paljon parempi, mutta kun senkin tekee thaimaalaisittain
niin, johan alkoi kiinnostaa. Täytteeksi voi laittaa mitä itse haluaa. Alla
ehdotukseni. Tyypillisesti Thaimaalainen munakas on maustettu kalakastikkeella,
niin nytkin, mutta jos et halua käyttää sitä tai olet allerginen sille, niin
laita tilalle makusi mukaan suolaa. Soijakastiketta ei kannata käyttää munissa,
sillä se värjää seoksen ruman väriseksi.
Suosittelen käyttämään paistamisessa suurta matalareunaista
pannua, mielellään tarttumattomalla pinnalla tai ainakin käyttämään
paistamisessa sen verran öljyä, että munakas irtoaa vaivatta pannusta. Muuten
homma ei toimi! Paista munakkaasta riittävän ohut, jotta se on helppo taitella,
mutta älä myöskään paista siitä hengettömän ohutta, sillä muuten se helposti
repeää. 2 isoa munaa on yleensä sopiva 28cm pannulle.
Tämä on myös kiva idea lapsille tarjottavaksi. Heille
munakkaan voi jättää viiltämättä ja antaa heidän itse aukaista pakettinsa.
Pientä yllätystä syömistapahtumaan!
THAIMAALAINEN
TÄYTETTY MUNAKAS
(1 munakas)
Täyte:
100g jauhelihaa
1 todella pieni
porkkana pieneksi kuutioituna
pieni pala sipulia
silputtuna
1 valkosipulin kynsi
silputtuna
1tl inkiväärijauhetta
valkopippuria maun mukaan
gluteenitonta soijakastiketta tai
suolaa maun mukaan
1rkl limen mehua
½ tomaatti pieneksi
kuutioituna
3 pientä ohutta
vihreää parsaa pieninä paloina
nippu persiljaa
silputtuna
Munakas:
2 isoa munaa
1tl kalakastiketta
tai suolaa maun mukaan
Riko munat pieneen kulhoon ja lisää kalakastike ja vatkaa
haarukalla kunnes munaseos on tasaista, eikä seoksessa ole erillisiä osia
valkuisesta tai keltuaisesta.
Valmista täyte lisäämällä pannuun jauheliha, kun se on lähes
kypsää lisää porkkana, sipuli, valkosipuli, inkivääri, valkopippuri ja soija.
Paista seosta kunnes kasvikset saavat hieman väriä. Lisää seokseen limen mehu
ja tomaatit. Kypsennä vielä hetki ja lisää lopuksi joukkoon parsa, näin se
pysyy rapeana, mutta jos haluat, voit lisätä sen aikaisemminkin. Lisää lopuksi joukkoon
persilja.
Paista munaseoksesta yksi iso ohuehko munakas keskilämmöllä.
Kun munakas on hyytynyt, lisää keskelle täyte, mutta jätä reunoista reilusti
paljaaksi. Käännä munakkaasta vastakkaiset puolet (paljaat reunat) täytteen
päälle eli muodostuu neliön mallinen paketti. Voit lopuksi painaa keskeltä
hieman lastan kanssa munakasta litteämmäksi. Aseta laitanen väärin päin
munakkaan päälle ja kippaa lautanen ja pannu ympäri. Nosta pannu ja toivon
mukaan munakas irtoaa pannusta ja lautasella on kaunis munakasnyytti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti