Eräs lukija pyysi minua kehittelemään Valion sivuilla
olevasta ohjeesta terveellisemmän version ilman viljoja ja sokeria. Tein
ohjeesta samalla myös maidottoman. Kyseessä oli appelsiinilla maustetut
lakritsi-kookosruudut. Lakritsia minulla ei tällä kertaa tosin ollut, joten
korvasin lakritsipalat tummilla sokerittomilla suklaapaloilla. Jos tästä haluaa
tehdä alkuperäisen ohjeen mukaan lakritsiruutuja niin korvaa vaan suklaan
esimerkiksi itse tehdyllä viljattomalla lakritsilla. Kookoksen, appelsiinin ja
suklaan yhdistelmä oli taivaallisen herkullinen, kiitos lukijalle toiveesta! :)
KOOKOS-SUKLAA-APPELSIINIRUUDUT
VALION LAKRITSI-KOOKOSRUUTUJA MUKAILLEN
100g kirkastettua
voita tai kookosöljyä
1dl erytritolia
tomusokerina
10-15 tippaa
vaniljasteviaa
2 munaa
½dl appelsiinimehua +
yhden appelsiinin kuori raastettuna
1rkl sitruunamehua
0,75dl kookosjauhoja
1tl psylliumia
1tl leivinjauhetta
1,75dl
kookoshiutaleita
1dl tummaa suklaata
pieninä paloina tai saman verran itse tehtyä viljatonta lakritsia (tai kaupan lakua)
pieninä paloina
Valmistele noin 30x20cm uunipannu vuoraamalla se
leivinpaperilla. Sekoita kookosjauhot, psyllium, leivinjauhe, kookoshiutaleet
ja suklaan tai lakritsin palat keskenään. Laita uuni kuumenemaan 175C. Vatkaa
pehmeä rasva, tomusokeri ja stevia kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat
vatkaten ja sen jälkeen appelsiinin mehu ja kuori sekä sitruunamehu. Lisää
jauhot seokseen ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina uunivuoan pohjalle ja
paista uunissa noin 30 minuuttia tai taikina on kypsää ja pinta saanut väriä.
Anna levyn jäähtyä kokonaan ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti