Sivut

sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Koristellut suklaalevyt joululahjaksi (munaton, maidoton, sokeriton, gluteeniton, viljaton, vhh, vegaaninen, paleo)


Olen taatusti maailman surkein ihminen keksimään lahjoja toisille ihmisille. En pidä itse niin sanotusta krääsästä, joten haluan antaa muille lahjaksi, jotain mistä tiedän heidän oikeasti pitävän tai mitä he oikeasti tarvitsevat. Lahjaksi voi tarjota myös jonkin leivonnaisen, josta tiedän toisen pitävän. Ruokalahjoista kun ei jää turhaa tavaraa nurkkiin.
Tässä on yksi vinkki ruokalahjaan ja se on taatusti yksi maailman helpoimmista ja nopeimmista ja siitä huolimatta näyttäväkin! Ideana on sulattaa suklaata levyksi leivinpaperille. Levyn päälle voi sitten ripotella oikeastaan mitä ikinä haluaa. Kannattaa valita sattumat lahjan saajan maun mukaisiksi. Suklaata voi myös maustaa esimerkiksi vaniljalla tai piparkakkumausteella. Myös sitruunan tai appelsiinin kuori sopii hyvin suklaan makuun.

Suklaana voi käyttää mitä laatua haluaa. Voi myös käyttää sekaisin tummaa ja valkoista suklaata ja marmoroida pinnan ennen kuin ripottelee muut aineet pintaan. Lahjan valmistus on myös lapsille sopivaa puuhaa, kunhan aikuinen auttaa suklaan sulatuksessa. Levyksi levitetty sula suklaa on ikään kuin paljas kangas, jolle jokainen saa "maalata" oman taideteoksen. Anna koristellun levyn jähmettyä viileässä, jonka jälkeen sen voi murtaa paloiksi ja paketoida kauniisti. Jääkaapissa suklaa saattaa alkaa "hikoilla", joten jähmettäisin levyn ihan vain viileässä paikassa. Parhaimman lopputuloksen saa kun viitsii temperoida suklaan. Suklaan temperoinnista on kerrottu enemmän täällä.
Näistä saa myös jokaisen ruokavalioon sopivan lahjan käyttämällä ruokavalioon sopivia suklaita (esimerkiksi maidoton ja sokeriton) ja sopivia päällysteitä.
KORISTELLUT SUKLAALEVYT JOULULAHJAKSI
haluamaasi suklaata tai useita erilaisia suklaita
pinnalle ripoteltavaksi esimerkiksi pähkinärouhetta, mantelilastuja, kookoshiutaleita tai -lastuja, kuivahedelmän paloja, marjajauhetta tai kuivattuja marjoja, toffeen paloja, karamelleja yms.
Sulata suklaa ja levitä sitä paksuhko kerros leivinpaperille. Ripottele pinnalle haluamasi aineet ja anna levyn kovettua viileässä. Murra jähmettynyt levy paloiksi ja paketoi kauniisti lahjaksi annettavaksi. Voit myös käyttää eri värisiä suklaita ja marmoroida pinnan ennen kuin ripottelet päälliset levylle.2 kommenttia: