Sivut

sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Joulutorttupiparit (viljaton, sokeriton, gluteeniton, maidoton, munaton, vegaaninen, ei pähkinää tai mantelia)


Sain idean näihin piparkakkuihin tekemistäni joulutortuista. Päätin kokeilla joulutorttujen valmistusta piparkakkutaikinasta ja valmistaa joulutorttupipareita. Päätin valmistaa taikinan ilman lisättyä rasvaa, munia, sokeria ja viljoja. Yllätyksekseni kokeilu onnistui heti ensimmäisellä yrityksellä. Näistä tuli tosi kivoja pikkuleipiä joulupöytään. Keksit ovat uunista otettaessa pehmeitä, mutta kovettuvat kyllä kokonaan, kun jäähtyvät. Hilloksi voi laittaa myös esimerkiksi appelsiini- tai omenamarmeladia! Laitoin kanelia kovin vähän, joten suosittelen lisäämään sen määrää, samoin kun suosittelen että laittaa joukkoon lisäksi neilikkaa, inkivääriä ja kardemummaa, halutessasi myös pomeranssi kuorta. Näin saat enemmän piparkakun makua.
JOULUTORTTUPIPARKAKUT
(25-30kpl)
1dl erytritolia (tai haluamaasi sokeria, jätä silloin stevia pois)
20 tippaa vaniljasteviaa
½tl ceyloninkanelia (suosittelen suurempaa määrää, lue johdanto!)
½tl suolaa
½tl soodaa
2rkl kikhernejauhoja (tai 1-2rkl kookosjauhoja)

Luumuhillo:
80g kuivattuja pehmeitä luumuja
2rkl vettä
Valmista ensin hillo silppuamalla luumut kattilaan. Lisää vesi ja kiehauta seos. Jätä jäähtymään kattilan kansi päällä. Kun seos on jäähtynyt, hienonna se esimerkiksi haarukalla hienoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia. Kauli siitä muutaman parin millin paksuinen levy ja leikkaa se noin 5cm neliöksi. Leikkaa neliön kulmiin viillot kohti keskustaa, kuten tekisit joulutorttuja. Taita kulmista joka toinen sakara keskustaa kohti, jolloin muodostuu joulutorttua muistuttava keksi. Jaa luumuhillo torttujen keskelle. Paista keksejä 175C uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.






2 kommenttia:

  1. Miten nämä säilyvät parhaiten? Kestävätkö pakastuksen?

    -Eve

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi säilyttää jääkaapissa tai viileässä. Voi myös pakastaa.

      Poista