Sivut

tiistai 24. marraskuuta 2015

Suklaakuorrutteiset piparminttunapit (munaton, maidoton, sokeriton, gluteeniton, viljaton, vagaaninen, vähähiilihydraattinen)


Olen nähnyt näitä makeisia tehtävän ulkomaisissa blogeissa ja ne näyttivät niin herkullisilta, että päätin kokeilla niiden valmistusta itsekin sokerittomana ja maidottomana. Tosin nämä eivät ole täysin maidottomia, koska käytin täytteeseen voita, mutta sen voi korvata halutessaan maidottomalla margariinilla tai kookosöljyllä, jos esimerkiksi maitoallergikko tai vegaani. Itse pystyn käyttämään voita, joten käytin sitä. Yksi vaihtoehto on myös käyttää kirkastettua voita, jolloin se ei sisällä lainkaan maidon proteiinia vaan pelkästään maitorasvaa. Huomioi kuitenkin, että maku tietenkin muuttuu käytettäessä jotain muuta rasvaa. Voilla tulee mielestäni paras.


En mitannut erytritolin määrää kovin tarkkaan. Täytemassan tulisi olla muovailuvahan sorttista eli niin kiinteää, että sitä on helppo muotoilla, muttei kuitenkaan murenevaa. Kun täytepötkö on viipaloitu, kannattaa täytenapit pakastaa kunnolla ennen kuorruttamista, sillä ensimmäisellä kokeilukerralla täyte suli täysin, kokeilu oli katastrofi! Kuorruttaessa suklaan ei kannata olla lämmintä, sillä sekin sulattaa täytettä. Tosin kannattaa huomioida, että jääkylmät täytenapit jähmettävät suklaata. Vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta onnistuu kyllä! Nämä ovat takuuvarmasti minttusuklaan ystävien mieleen!

PIPARMINTTUNAPIT
 
25g voita (suosittelen!), kookosöljyä, kaakaovoita tai maidotonta margariinia
3½dl tomuerytritolia (tai tavallista tomusokeria)
2tl haluamaasi kasvimaitoa (tai tavallista maitoa)
1tl piparminttuaromia tai maun mukaan
(halutessasi hieman vaniljajauhetta)
hyppysellinen suolaa

kuorruttamiseen tummaa sokeritonta suklaata tai muuta haluamaasi suklaata

Sekoita pehmeä rasva ja muut aineet suklaata lukuun ottamatta keskenään muovailuvahaa muistuttavaksi massaksi. Leivo siitä noin 3cm paksu pötkö ja viipaloi se 3-5mm paksuiksi napeiksi. Jos viipalointi on vaikeaa, voit laittaa pötkön hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Pakasta napit.

Sulata suklaa ja kasta jäiset minttunapit suklaaseen esimerkiksi kahden haarukan avulla. Tasoita pohja ja laita leivinpaperille jähmettymään. Anna suklaan jähmettyä ja siisti tarvittaessa nappien reunat. Nämä säilyvät huoneenlämmössäkin.






4 kommenttia:

  1. Mitenhän näihin passais kookosjauho/kookosrouhe tjms..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai pinnalle vai? Sopii varmaan maullisesti, mutta mahtaakohan ne ottaa kiinni? Kannattaa kokeilla kuitenkin ;)

      Poista
  2. Meinasin tohon taikinaan. Kun näin ton kuvan, niin jotenkin heti tuli semmonen olo, että näissä on kookosta :D

    VastaaPoista