Sivut

torstai 5. marraskuuta 2015

Viljattomat joulupiparkakut (munaton, viljaton, maidoton, gluteeniton, vegaaninen, ei pähkinää, mantelia tai kookosta, vähähiilihydraattinen, paleo, vähäsokerinen )


Päätin kokeilla munattomia ja viljattomia pipareita korvaamalla jauhot, mantelin ja kookoksen jauhetuilla vaaleilla pellavansiemenillä. Taikinaan ei tarvita edes munaa, joten nämä sopivat myös muna-allergisille. Kaikesta huolimatta maku oli silti kuin perinteinen jouluinen siirappipipari. Tämä taikina on myös helppo leipoa, ja sopii hyvin myös lasten leivottavaksi!
VILJATTOMAT, MUNATTOMAT JA LÄHES SOKERITTOMAT PIPARKAKUT
(2 pellillistä, n. 40kpl)
2dl erytritolia (tai kookospalmusokeria, jätä tällöin stevia pois)
3rkl kookospalmusiirappia
1tl neilikkaa
2tl pomeranssinkuorta
1tl inkivääriä
1tl kardemummaa
½tl suolaa
2rkl kookosöljyä, voita tai maidotonta margariinia
4rkl haluamaasi kasvimaitoa
2dl vaaleita pellavansiemeniä tehosekoittimessa jauhettuna jauheeksi
1,5tl ksantaania
1tl soodaa
1tl viinietikkaa
10 tippaa vaniljasteviaa
Sekoita kattilassa erytritoli, kookossiirappi, kaneli, neilikka, pomeranssi, inkivääri, kardemumma, vanilja, suola, rasva ja kasvimaito. Kuumenna seosta, kunnes seos on tasaista. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut pellavansiemenet, ksantaani ja sooda sekä viinietikka ja stevia. Sekoita taikina sekaisin ja laita jääkaappiin jähmettymään. Kauli taikinasta parin millin paksuinen levy ja ota siitä muotilla piparkakkuja. Paista leivinpaperoidulla pellillä uunissa 175C noin 10 minuuttia. Piparkakut ovat pehmeitä kun tulevat uunista, mutta ne kovettuvat kun jäähtyvät kokonaan.







7 kommenttia:

  1. Tämä resepti menee varmasti kokeiluun. En ole käyttänyt ksantaania ennen, täytyy testailla!

    VastaaPoista
  2. Jes ihanaa nyt löytyi hyvä ohje! Olenkin yrittänyt etsiä huonoin tuloksin vegaanista, viljatonta, gluteenitonta ja vähäsokerista pipariohjetta, mutta nyt löytyi. Kiitos! :)

    VastaaPoista
  3. Voisiko kookospalmusiirapin korvata agavesiirapilla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekosin äsken vastatessani reseptistä (kannattaisi varmaan lukea ensin mistä on kyse ;) ). Eli siis kookossiirapin voi mainiosti korvata missä tahansa siirapilla! :D

      Poista
    2. Selvä homma! Kiitos ihanista resepteistä ja blogista! :)

      Poista
    3. Kiitos sinulle ihanasta palautteesta! :)

      Poista